Spring naar de content

Zege blijft na onderzoek voor Hamilton tijdens GP Italië

De Britse WK-leider Lewis Hamilton mag zich gewoon de winnaar blijven noemen van de Grote Prijs van Italië. De stewards besloten ruim twee uur na de finish toch geen straf uit te delen. De zege was onder voorbehoud omdat de bandenspanning van zijn Mercedes, en die van de uitgevallen Nico Rosberg, te laag zouden zijn geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Er liep ook een onderzoek naar technische mankementen bij de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkonen (respectievelijk tweede en vijfde). Dat bleek uit een brief die de stewards hadden uitgevaardigd. Een tijdstraf of zelfs diskwalificatie hadden de consequenties hiervan kunnen zijn, maar straffen zijn uitgebleven.

Dubbele straf
Max Verstappen moest vanaf de laatste plaats starten. Hij moest ook nog in één van de drie eerste rondes door de pitsstraat rijden, de zogeheten drive-through penalty. Tijdens de kwalificaties zaterdag raakte een deel van het bodywork van zijn auto los en belandde op de baan. Vervolgens klokte hij geen tijd. Volgens de stewards was de wagen van Verstappen niet in veilige staat, daarom werd hij dubbel gestraft.

hp verstappen
Max Verstappen in actie tijdens de training van zaterdag op het circuit van Italië

Max Verstappen eindigde als twaalfde op het circuit van Monza. Over twee weken staat de GP van Singapore op het programma.