Spring naar de content

Zien dit weekend: Jeroen Dijsselbloem, Zwartboek & Typhoon treedt op in Vlielandse kerk

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

2015-08-26 12:16:51 DEN HAAG - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën arriveert op het Binnenhof, voorafgaand aan de begrotingsraad. ANP BAS CZERWINSKI

Jeroen Dijsselbloem
Vlak voor Prinsjesdag is de minister van financiën te gast bij College Tour. Uiteraard zal de miljoenennota ten sprake komen, maar ook zijn internationale toppositie als voorzitter van de Eurogroep. Hiermee heeft hij zijn handen vol aan de Griekse schuldencrisis. In juli van dit jaar werd hij herkozen voor deze functie. Zullen er ook vragen komen over de beursgang van staatsbank ABN Amro?
‘College Tour: Jeroen Dijsselbloem’, vrijdag 11 september om 20.30 op NPO 3

zdw zwartboekZwartboek
Voordat Carice van Houten doorbrak in Amerika speelde ze in Zwartboek. Het door Paul Verhoeven geregisseerde oorlogsdrama vertelt het verhaal van een Joodse verzetsstrijder die het aanpapt met een Duitse SS-officier. Rachel Steinn (Van Houten) is uit Nazi-Duitsland gevlucht. Om te overleven verft ze haar lokken blond en verandert haar naam in Ellis de Vries. Dankzij de film werd ze gecast voor een rol naast Tom Cruise in Valkyrie. Inmiddels beleeft ‘onze Carice’ haar internationale doorbraak als Melisandre in Game of Thrones.
‘Zwartboek’, vrijdag 11 september om 22.05 op NPO 3. Bekijk hier de trailer.

12-09-2015Hersenbeschadiging door drank
In de Korsakov-kliniek in Venray zitten onder andere patiënten die ernstige hersenbeschadigingen opliepen door drank. Dit is de dag volgt drie mannen in de kliniek die in aanraking komen met Zora, een robot die ze moet helpen om er weer bovenop te komen. Verslaggever Jos de Jager bedient tien dagen lang de robot en merkt hoe de patiënten zich steeds meer openstellen voor Zora.
‘Dit is de dag’, zaterdag 12 september om 21.15 uur op NPO 2

2014-10-17 23:59:51 DEVENTER - Typhoon (Glenn de Randamie) voorafgaand aan het optreden met zijn liveband. De Nederlandse rapper bracht onlangs zijn tweede studioalbum Lobi Da Basi uit. ANP KIPPA FERDY DAMMAN

Typhoon treedt op in kerk
Rapper Typhoon die in een Vlielandse kerk het evangelie zingt. Zomaar een van de acts op het festival Into The Great Wide Open. Niet alleen de muziek staat centraal, maar zeker ook de kunst. Deze televisieregistratie laat de thuisblijvers onder andere genieten van het unieke optreden van Typhoon, de albumpresentatie van Fresku en nog meer optredens in genres als jazz, country, rock ‘n roll en hiphop.
‘Into the Great Wide Open 2015’, zaterdag 12 september om 22.30 op NPO 3

2015-08-03 14:07:14 A Greek flag is pictured outside the Athens Stock Exchange in Athens on August 3, 2015. Greece's stock exchange reopened August 3 with a drop of more than 22 percent after a five-week shutdown imposed by the country's debt crisis and capital controls, with the nation's outflow-hit lenders leading the way. The ATHEX plunged to 615.72 points a few minutes after opening at 0730 GMT, down 22.82 percent from its June 26 close. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Griekenland: hoe nu verder?
Hoe moet het nu verder met Griekenland? VPRO Tegenlicht vraagt zich af hoe de economische toekomst eruitziet. Hangt die af van de bedrijven of de regering? Buitenlandse bazen in het Griekse bedrijfsleven laten hun werknemers hard werken voor hun inkomen, zoals de Chinese kapitein Fu. Parlementariër Kostas Lapavitsas vindt het niks, die buitenlandse bemoeienis. Mogen we verwachten van de Grieken het redden met hun eigen trots of hebben zij echt hulp van buitenaf nodig?
‘VPRO Tegenlicht’, zondag 13 september om 21.05 op NPO 2

2012-11-26 18:43:22 AMSTERDAM - Peter Heerschop van Niet Uit Het Raam (NUHR) krijgt als eerbetoon samen met collega's Viggo Waas, Eddie B. Wahr en Joep van Deudekom een eigen raam in De Kleine Komedie. De cabaretgroep bestaat 25 jaar. ANP KIPPA FREEK VAN ASPEREN

Derde seizoen Jeuk
In de komedieserie Jeuk kruipen Peter Heerschop en Thomas Acda in rollen die hun niet vreemd zijn. De scènes mogen dan niet echt zijn, de acteurs (tot op de bijrollen aan toe) spelen allemaal zichzelf. Zonder visagie en kleding van stylisten bedenken ze voor zichzelf geinige situaties. Volgens Heerschop is dit programma een van de mooiste dingen die hij ooit heeft gedaan. Hij mag zich dus gelukkig prijzen met de start van het derde seizoen. In deze season premiere maken Heerschop en Acda een business deal met China om een musical te verkopen. HP/De Tijd-columnist Frits Huffnagel heeft in deze eerste aflevering ook een gastrol.
‘Jeuk’, zondag 13 september om 21.20 op NPO 3

zdw seymour an introductionGedreven musicus
Acteur Ethan Hawke (onder andere Boyhood) ontmoette de pianist Seymour Bernstein in New York. Hawke was zo onder de indruk van de muzikant dat hij besloot een documentaire over hem te maken. Een opmerkelijke keuze, want Bernstein is geen wereldberoemde musicus, ondanks het veelbelovende begin van zijn carrière. Op zijn vijftigste besloot hij zich te richten op de muzikale carrière voor anderen door muziekdocent te worden. De Volkskrant: “Seymour: An Introduction is een bijzonder fraai portret van een gedreven musicus, die overtuigend betoogt dat commercieel succes niet het hoogst haalbare is.”
‘Seymour: An Introduction’, is nu te zien in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer.

Onderwerpen