Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit sportweekend?

Een spannend sportweekend met de ontknoping van de Vuelta, de finales van de US Open, het KLM Open en natuurlijk ook weer Eredivisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

In Spanje komt de Vuelta dit weekend tot de ontknoping. Kan Domoulin de Ronde van Spanje winnen? Hij is in ieder geval flink nerveus, zo liet de leider zaterdag voorafgaand aan de voorlaatste etappe weten. “Het wordt een spannende en ingewikkelde dag, maar ik kan niet anders dan mijn best doen”, zei de renner van Giant-Alpecin. Dumoulin kan de eerste Nederlander na 35 jaar worden die een van de drie grote wielerrondes wint. “De afgelopen dagen gingen prima. We zullen zien.” Zijn grootste rivaal, Fabio Aru, staat slechts zes seconden achter hem. “Ik moet er ook voor zorgen dat de rest niet wegrijdt. Al die andere ploegen gaan niet wachten tot de laatste klim. Ik zal een beetje geluk moeten hebben, want ik kan niet op alle aanvallen reageren.”

2015-09-12 11:19:44 SAN LORENZO - Wielrenner Tom Dumoulin voor aanvang van de twintigste etappe van de Vuelta. De voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje gaat van San Lorenzo de El Escorial naar Cercedilla. ANP ROBERT VOS
Tom Dumoulin voor aanvang van de twintigste etappe van de Vuelta. De voorlaatste etappe gaat van San Lorenzo de El Escorial naar Cercedilla

De 20ste etappe op zaterdag gaat van San Lorenzo de El Escorial naar Cercedilla, een rit van 175,8 kilometer door de bergen. Zondag gaan de wielrenners van Alcalá de Henares naar Madrid al waar de finish is. U kunt de Vuelta volgen op Sporza.

Geen genade
New York vormt het podium van de US Open. Dit weekend staan Roger Federer en Novak Djokovic voor de 42ste keer tegenover elkaar in de finale in een tenniswedstrijd. De Zwitser won het toernooi in New York vijf keer, de Serviër pas één keer. In de onderlinge ontmoetingen staat Federer voor met de kleinst mogelijke marge: 21-20. De Zwitser rekende vrijdagavond in de halve finales van het grandslamtoernooi in New York in drie sets af met zijn landgenoot Stan Wawrinka: 6-4 6-3-6-1. Djokovic kende geen genade met de Kroatische titelverdediger Marin Cilic: 6-0 6-1 6-2.

2015-09-11 21:33:33 Novak Djokovic of Serbia leaps for a return to Marin Cilic of Croatia during their 2015 US Open Men's Singles semifinals match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 11, 2015 in New York. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Novak Djokovic in actie tegen Marin Cilic

Bij de vrouwen wordt het verrassend genoeg een Italiaans feestje. Het gaat tussen Flavia Pennetta  en Roberta Vinci, en dus niet tussen de Amerikaanse topfavoriete Serena Williams en haar Roemeense uitdaagster Simona Halep.  Vinci maakte in de halve finales vrijdag de meeste indruk. Ze boekte tegen titelverdedigster Serena Williams de mooiste zege uit haar loopbaan (2-6 6-4 6-4). Pennetta had opvallend weinig moeite met Halep (6-1 6-3). De vrouwenfinale op Flushing Meadows begint zaterdag om 21.00 uur Nederlandse tijd.

2015-09-11 14:55:52 Roberta Vinci of Italy celebrates defeating Serena Williams of the US during their 2015 US Open Women's singles semifinals match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 11, 2015. Vinci won 2-6, 6-4, 6-4. AFP PHOTO/JEWEL SAMAD
Roberta Vinci wint verrassend van Serena Williams

Onder par
In Zandvoort wordt het KLM Open gehouden, waar ook Joost Luiten aan meedoet. Hij had zaterdag een superscore nodig om aansluiting te vinden bij de koplopers in het KLM Open, maar de Rotterdamse golfer slaagde er niet in. Met een derde ronde van 68 slagen op de Kennemer bleef hij weliswaar twee onder par, maar hij schoot er weinig mee op. In de tussenstand zakte de oud-winnaar zelfs buiten de top 20 met een score van 202, acht slagen onder par. Het KLM Open is te zien bij de NOS op NPO1.

Joost Luiten tijdens de derde ronde van het KLM Open golf toernooi.

Voetbal
Tot slot ook weer voetbal dit weekend. In de Eredivisie speelt zaterdag De Graafschap tegen AZ, Roda JC tegen NEC, FC Twente tegen Ajax, SC Cambuur tegen PSV en PEC Zwollen tegen Excelsior. Zondag staat FC Groningen tegenover Heerenveen, Feyenoord treft Willem II, ADO Den Haag soeelt tegen Heracles en FC Utrecht tegen Vitesse. U kunt de wedstrijden live kijken op Fox Sports of zondagavond de samenvatting bij de NOS op NPO1.