Spring naar de content

Video: alles wat u moet weten over de vluchtelingenproblematiek

De enorme stroom vluchtelingen zorgt voor een nog grotere stroom aan informatie. Soms is het moeilijk om het overzicht te blijven zien, en de reden achter het waarom van deze exodus. Het Youtube-kanaal Kurzgesagt (In a Nutshell) verzorgt heldere, informatieve filmpjes over tal van onderwerpen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Dit nieuwste filmpje legt in nog geen zeven minuten uit hoe de aanhoudende Syrische burgeroorlog – in al zijn complexiteit – heeft kunnen resulteren in de huidige vluchtelingencrisis. Ook vertelt het over de gevolgen van deze enorme stroom aan vluchtelingen voor de Europese samenleving, onze sociale vangnetten en onze democratische traditie.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De video onderstreept nogmaals waar het uiteindelijk allemaal om draait in het geval van het verscheurde Syrië: het helpen van mensen in levensgevaar.