Spring naar de content

De geweldige inhaalrace van Max Verstappen

In een zeer spannende race door het stratencircuit van Marina Bay heeft Duitser Sebastian Vettel zondag de Grand Prix van Singapore gewonnen. Het was zijn 42e zege als viervoudig wereldkampioen. Max Verstappen eindige verrassend als achtste, terwijl hij lang kansloos op de laatste plaats reed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Bij de start bleef de bolide van Max Verstappen bewegingloos stilstaan. De wagen kwam niet van zijn plek en hij moest naar de pitstraat worden geduwd. Wat er precies mis was, is nog onduidelijk. Vervolgens moest de jonge Nederlander met een ronde achterstand beginnen aan de race, waardoor hij kansloos leek punten voor het kampioenschap te scoren.

Aansluiting
Maar Verstappen kwam terug, en hoe. De safetycar kwam een paar keer in actie vanwege enkele incidenten. Daardoor vond de coureur aansluiting en in het tweede deel van de wedstrijd rukte hij met een aantal fraaie inhaalacties op naar voren. Uiteindelijk kwam hij op de achtste plek, dat levert hem nog vier WK-punten op. “Het had niet beter gekund!” zegt Verstappen op zijn website.

Geluk
Voorafgaand aan de race sprak Verstappen nog met Jan Peter Balkenende. Zou hij geluk hebben gebracht?

Spannende gebeurtenissen
Halverwege de race liep er even een toeschouwer op het circuit. Het leidde tot grote paniek, maar wonder boven wonder raakte niemand gewond. Leider Lewis Hamilton scoorde verrassend genoeg helemaal geen punten. De Brit staakte na 34 ronden met een haperende Mercedes zijn strijd. Het was zijn eerste uitvalbeurt van dit seizoen en ook de eerste race waarin hij zonder punten bleef.

Ongewijzigd 
De top drie bleef ondanks de spannende gebeurtenissen gedurende de hele race ongewijzigd. Achter Vettel reed de Australiër Daniel Ricciardo in zijn Red Bull naar de tweede plaats en eindigde de Fin Kimi Räikkönen van Ferrari als derde.