Spring naar de content

Eredivisie: Teletekst in Almelo, verwarde Ziyech en Kazim moet uitkijken

De onstuitbare opkomst van Heracles Almelo, draaideurovertreder Héctor Moreno, keuzestress bij Hakim Ziyech, ruzie tussen Gibril Sankoh en Colin Kazim-Richards en Ajax dat geen last heeft van de Europese inspanningen. De verhalen van het eredivisieweekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick Stet

De hele dag op 819
Een dag lang stonden de televisies in Almelo en omstreken afgestemd op teletekstpagina 819. Bovenaan de stand van de eredivisie prijkte de plaatselijke trots. Op het moment dat de zorgen bij aartsrivaal FC Twente alleen maar toenemen, voetbalt Heracles zich naar de bovenste plaatsen in de competitie. Zaterdag won de strijdlustige equipe van trainer John Stegeman op overtuigende wijze van regerend landskampioen PSV. Hoewel de Eindhovenaren al vroeg op voorsprong kwamen, draaide thuisploeg de wedstrijd nog voor de rust om via goals van Thomas Bruns en aanvoerder Mark-Jan Fledderus. “We zijn aardig op weg, maar het stijgt ons nog niet naar het hoofd. We blijven realistisch. We weten ook wel dat er een keer een ommekeer kan komen, maar we willen natuurlijk zo lang mogelijk in deze flow blijven,” zei de laatste na de wedstrijd tegen De Telegraaf.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Moreno slaat weer toer
Ook in Almelo: Héctor Moreno die andermaal over de schreef ging. Op de dag dat Luke Shaw – na vier dagen en meerdere operaties aan zijn op twee plekken gebroken been – eindelijk het ziekenhuis mocht verlaten, pleegde de Mexicaanse verdediger van PSV een volgende aanslag. Nu was Oussama Tannane het slachtoffer. Moreno schoof met gestrekt been over de bal heen, rechtstreeks op de scheen van de Heracles-aanvaller. Afleren zal de PSV’er zijn gedrag voorlopig waarschijnlijk niet. Net als tegen Manchester United kwam Moreno er in het Polman Stadion zonder kaart vanaf.

hectorslaatweertoe_HP
Héctor Moreno blesseerde voor de tweede keer in vier dagen een tegenstander

Ziyech in de hoek gedrukt
Hakim Ziyech is ingegaan op een uitnodiging van de Marokkaanse bond. De talenten van de uitblinker bij FC Twente lijken daarmee verloren te gaan voor het Nederlands elftal, en dat vindt John de Wolf geen goed idee. “Ik vind je een fantastische speler. Jouw tijd bij het Nederlands elftal komt nog wel,” zei de oud-verdediger na afloop van 0-0 gelijkspel van FC Twente op bezoek bij SC Cambuur voor de camera’s van FOX Sports tegen Ziyech. Of hij wel besefte dat, wanneer hij voor Marokko zou gaan spelen, hij Oranje kon vergeten. De aanvoerder van de Tukkers schrok duidelijk. “Dat hoor ik nu van u,” stamelde hij. Het was de start van een tenenkrommend vraaggesprek. De Wolf en FOX-presentator Bas van Veenendaal vonden eigenlijk wel dat Ziyech zich even uit kon spreken. Nu hij dit wist, zou hij toch wel voor het Nederlands elftal kiezen. “Je kunt altijd nog zeggen dat je geblesseerd bent,” concludeerde Van Veenendaal. Ziyech wist zich duidelijk geen raad met de situatie en kan de komende dagen vooral steun en wijsheid gebruiken.

Kazim-Richards heeft ruzie met Sankoh
Ondanks dat Colin Kazim-Richards inmiddels veroordeeld is tot de bank, blijft de spits aandacht opeisen. Toen hij Feyenoord zondag gelijk zag spelen bij Roda JC (1-1), probeerde de Engelse Turk vanaf de Rotterdamse bank Roda-aanvoerder Gibril Sankoh uit de wedstrijd te praten. Sankoh, toch geen kleine jongen, besloot na afloop verhaal te halen. “Zo een jongen denkt dat hij alles kan maken. Hij roept steeds dingen vanaf de bank. Nee, ik wil niet op details ingaan. Ik kom hem in Rotterdam nog wel tegen, misschien krijgt hij dan wel minuten,” sprak de verdediger dreigend. Kazim is gewaarschuwd.

Geen Europese blues bij Ajax
Waar de nederlaag van PSV bij Heracles voor een deel werd toegeschreven aan de Europese inspanningen, bewees Ajax zondag dat er na een midweekse wedstrijd wel degelijk gewonnen kan worden. Drie dagen na de teleurstellende 2-2 tegen Celtic, hadden de Amsterdammers zondag weinig moeite met Excelsior. Dankzij goals van Anwar El Ghazi en Arkadiusz Milik zegevierde Ajax met 2-0 op Woudenstein. De ploeg van Frank de Boer nam daarmee de eerste plaats weer over van Heracles.

Uitslagen zesde speelronde
NEC – sc Heerenveen 2-0
SC Cambuur – FC Twente 0-0
Heracles Almelo – PSV 2-1
PEC Zwolle – ADO Den Haag 2-1
Willem II – FC Utrecht 3-1
Roda JC – Feyenoord 1-1
Excelsior – Ajax 0-2
Vitesse – De Graafschap 3-0
FC Groningen – AZ 2-0