Spring naar de content

Nederlandse ploeg heel actief op WK wielrennen, maar geen medaille

Peter Sagan heeft het WK Wielrennen in het Amerikaanse Richmond gewonnen. De Nederlandse ploeg probeerde bijna de hele koers de wedstrijd hard te maken. Maar op het eind had Niki Terpstra niet meer genoeg energie om met Sagan mee te gaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Van Emden bepaalde tempo
In het eerste deel van de wedstrijd gingen acht renners in de aanval. Ze wonnen enkele minuten voorsprong op het peloton, waar de Nederlanders het tempo bepaalden. Jos van Emden reed daar in de eerste 150 kilometer voorop in de jacht op de kopgroep. Daarna zat zijn werk erop.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Geen medaille
Sagan ontsnapte in de slotkilometers terwijl hij de hele wedstrijd nog niet opvallend aanwezig was geweest. De renner is de eerste Slowaak die de wereldtitel weet te pakken. “De beste overwinning ooit. De problematiek in Europa heeft me gemotiveerd. Er moet iets gebeuren. Ik hoop ook voor iedereen een motivatie te kunnen zijn”, zei Sagan na afloop.

Kort achter hem sprintte de Australiër Michael Matthews naar de tweede plaats voor de Litouwer Ramunas Navardauskas. Niki Terpstra werd uiteindelijk, ondanks de inspanningen van de Nederlandse ploeg, dertiende.

Tom Dumoulin probeerde aan het begin van de laatste ronde weg te komen, maar hij kreeg er de ruimte niet voor. In de slotfase deed Terpstra een laatste poging, maar de Duitser John Degenkolb zat al snel in zijn wiel. Voor het achttiende jaar op rij haalt de Nederlandse ploeg geen medaille.