De beste stukken van deze week

De Redactie 3 okt 2015 Media

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Hoe een fors uitgevallen saucijzenbroodje Greg Van Avermaet de wereldtitel kostte
Twee, drie meter, meer was het niet. Frank Heinen liet het een paar collega’s van Studio Sport zondagavond in Richmond nog even nameten, en verdomd als het niet waar was: twee, drie meter. ‘Een saucijzenbroodje van twee, drie meter is precies evenveel als een gat van twee, drie meter in de diepe finale van een Wereldkampioenschap wielrennen dat 259.200 meter meet, maar tegelijk is dat saucijzenbroodje eindeloos veel groter.’

Onder de loep: de 6,5 minuut durende verklaring van Ard van der Steur
In de verklaring van Ard van der Steur legt de minister van Justitie in meer dan zesenhalve minuut uit hoe de vork in de steel zit rondom de Volkert-foto. Tijdens het vragenuurtje vorige week had de minister namelijk met zoveel woorden gezegd dat hij niks van de foto afwist. Maar het zat anders in elkaar, blijkt uit de tekst die in ruim een minuut uit zijn mond viel op te tekenen. Een analyse van Edwin van Sas.

Hou op met al die hardloopfoto’s op Facebook Van sommige mensen vraag je je af of ze sporten omdat ze er fit van worden of omdat het zo goed staan op hun Facebook. Over de motieven van de vrouw waar Marieke ten Katen na de finish van de Dam tot Damloop tegenaan botste bestaat geen twijfel: die deed het vooral voor Facebook.

Die verdomde vluchtelingen
Lisa Bouyeure 
moest zich noodgedwongen afdrogen met ‘het reepje’, dat pas van stal wordt gehaald als alle andere handdoeken in de wasmand liggen. “Die verdomde vluchtelingen ook,” mompelde ze. Dat ze al drie weken met een grote boog om de wasmachine heen liep, was hier slechts bijzaak.

Zeg nooit homo tegen een islamietje Deze week drong de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken erop aan rechten voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en en transgender te schrappen uit de VN-doelstellingen omdat het een belediging voor de islam was. Arthur van Amerongen moest direct denken aan een homo-erotische ervaring die hij had in Marokko. ‘Mimoun, fluisterde ik, ik denk dat Allah dit niet goed vindt.’ 

 

 

Reageer op artikel:
De beste stukken van deze week
Sluiten