Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit sportweekend?

U heeft weer een mooi sportweekend voor de boeg. De Nederlandse dames spelen de halve finale (en hopelijk ook de finale) van het EK Volleybal, het EK Tafeltennis is aan de gang, de laatste wielerklassieker van het jaar wordt verreden en uiteraard weer Eredivisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

De Nederlandse volleybalsters spelen zaterdagmiddag op het EK in eigen land de halve finale tegen Turkije. Turkije is echter geen makkelijke tegenstander, de ploeg kwam ongeslagen door het toernooi en leverde alleen in de kwartfinale tegen Duitsland twee sets in. Anderzijds kan ook Nederland aanvoeren dat het ongeslagen is en slechts in twee wedstrijden één set inleverde. Oftewel, de statistieken wijzen geen duidelijke favoriet aan en bondscoach Giovanni Guidetti gelooft ‘dat Oranje van iedereen kan winnen.’ Mocht Nederland de finale inderdaad halen, dan treft het daar Rusland of Servië. De twee topploegen strijden eveneens op zaterdag voor een finaleplaats. De finale wordt zondag gespeeld.

2015-10-03 16:01:44 ROTTERDAM - Robin de Kruijf (M) van Nederland in actie tegen Gozde Kirdar van Turkije tijdens de halve finale van het EK volleybal. ANP SANDER KONING
Robin de Kruijf (M) van Nederland in actie tegen Gozde Kirdar van Turkije tijdens de halve finale van het EK volleybal.

Volledig Nederlandse kwartfinale
Een makkelijke brug naar het beachvolleybal. Het duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen heeft zaterdag de volledig Nederlandse kwartfinale van de FIVB World Tour Finals in de Amerikaanse stad Fort Lauderdale gewonnen. Het als vierde geplaatste duo versloeg de als derde geplaatste landgenoten Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst in twee sets: 21-19 21-14. Brouwer en Meeuwsen nemen het later op zaterdag op tegen het als tiende geplaatste Amerikaanse koppel Phil Dalhausser/Nick Lucena. Zij hadden na de winst in de poule een bye in de kwartfinale.

brouwer-en-meeuwsen-verslaan-landgenoten
Brouwer en Meeuwsen verslaan hun landgenoten

Revanche van Li Jie
Bij het EK Tafeltennis in Jekaterinenburg heeft de Nederlandse Li Jie zaterdag in het enkelspel de laatste vier bereikt. De 31-jarige kopvrouw van Oranje was in de kwartfinales te sterk voor de Duitse Petrissa Solja. Jie zegevierde met 4-1 en nam daarmee revanche voor de nederlaag van 1-3 tegen Solja eerder dit jaar bij de Europa Top 16 in Bakoe. De gamestanden in Rusland waren zaterdag: 11-9 12-10 12-10 7-11 11-6. Jie speelt zondagochtend in de halve finales tegen Fu Yu, die voor Portugal uitkomt. Jie plaatste zich ook al met haar teamgenote Li Qian voor de halve in het dubbelspel. Zaterdagavond spelen ze die tegen Georgina Pota uit Hongarije en Elizabeta Samara uit Roemenië.

Vallende bladeren
Zondag start de 109de editie van de Ronde van Lombardije. Het parcours is dit jaar in tegengestelde richting. De start is dit jaar in Bergamo, de finish in Como. De laatste wielerklassieker van het jaar is in totaal 245 kilometer en wordt ‘de koers van de vallende bladeren’ genoemd. Favoriet Joaquim Rodriguez verschijnt niet aan de start, hij heeft last van een knieblessure. Hij won de ronde in 2012 en 2013. Tijdens een training blesseerde hij zich toen hij tegen een verkeersbord aanbotste.

2015-09-13 19:33:24 epa04929082 Italian cyclist Fabio Aru (C) of the Astana Team celebrates on the podium after winning the 2015 Vuelta a Espana cycling race following the 21st stage over 98.8km from Alcala de Henares to Madrid, Spain, 13 September 2015. Aru took the overall leader's red jersey in front of second placed Spanish rider Joaquim Rodriguez (L) of Team Katusha and third placed Polish rider Rafal Majka (R) of the the Tinkoff-Saxo team. EPA/JAVIER LIZON
Joaquim Rodriguez (L) hier nog zonder blessure op het podium met Fabio Aru (M) en Rafal Majka (R) na de Vuelta.

Wielerploeg LottoNL-Jumbo start zondag met meerdere kanshebbers. Robert Gesink is de grootste troef. “In de vorm waarin Robert momenteel verkeert, moet hij een rol kunnen spelen in de finale”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. Gesink finishte al twee keer in de top tien van de Ronde van Lombardije. Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk zijn echter ook speerpunten bij de Nederlandse ploeg. De selectie bestaat verder uit George Bennett, Bert-Jan Lindeman, Timo Roosen, Bram Tankink en Dennis van Winden. Tom Dumoulin start zondag ook, hij zit in de selectie van Giant-Alpecin. Het team heeft de Fransman Warren Barguil aangewezen als kopman.

2015-07-26 19:36:13 PARIJS - Robert Gesink (L) en Steven Kruijswijk (R) komen over de finish tijdens de eenentwintigste etappe van de Tour de France tussen Sevres en Parijs. ANP BAS CZERWINSKI
Robert Gesink (L) in actie tijdens de 21ste etappe van de Tour de France tussen Sevres en Parijs

Eredivisie
Natuurlijk ook weer Eredivisie. Vrijdag won Heracles van Heerenveen met 2-0. Zaterdag speelt NEC tegen ADO Den Haag, Roda JC tegen SC Cambuur, Willem II tegen PEC Zwolle en Excelsior tegen FC Utrecht. Zondag staat De Graafschap tegen Feyenoord op het programma en Ajax treft nog PSV. U kunt de wedstrijden live zien op FOX Sports, of de samenvattingen ervan zondag bij de NOS op NPO1.

heerenveen-ook-bij-heracles-onderuit
Heerenveen ging vrijdag onderuit tegen Heracles