Spring naar de content

De hoogtepunten uit de Eredivisie

De omhaal van Christian Santos, het net zo mooie doelpunt van Tom van Hyfte, de eigen goals van ADO en Feyenoord en PSV doet goede zaken in Amsterdam. De mooiste verhalen uit de eredivisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

NEC doet het goed in de eredivisie. Zaterdagavond won de formatie van Ernest Faber met 4-1 van ADO Den Haag. De omhaal van Christian Santos maakte hem tot man of the match, in totaal scoorde hij twee keer.

Een twijfelachtige eer voor Aaron Meijers van ADO, hij scoorde na achttien seconden de bal in eigen doel; officieel het op één na snelste eigen goals in de eredivisie. Na zijn snelle goal en de tegentreffer van Vito Wormgoor (1-1) werd het pas na rust weer spannend. De Nijmegenaren vernederden de Hagenaars met drie treffers op rij. Het is de vierde verliesbeurt van ADO, en daarmee zakt de ploeg van Henk Fraser naar de onderste regionen. Fraser verlengde overigens afgelopen week zijn contract, tot medio 2017 blijft de trainer in Den Haag.

Mooie goals
Over mooie goals gesproken. Het doelpunt van Tom van Hyfte willen we u ook niet onthouden. De Roda JC-middenvelder scoorde de gelijkmaker twintig minuten voor tijd (1-1) op aangeven van Ard van Peppen.

SC Cambuur tegen Roda JC eindigde in een gelijkspel. Na een half uur kwamen de bezoekers in Kerkrade op voorsprong via Bartholomew Ogbeche. SC Cambuur blijft voorlaatste in de eredivisie met nu vier punten uit acht wedstrijden. Roda JC staat met twaalf punten in de middenmoot.

Feyenoord onwaardig
Zondag speelde De Graafschap tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen, de eerste helft werd echter ‘Feyenoord onwaardig’ genoemd door trainer Giovanni van Bronckhorst. De Graafschap kwam namelijk na bijna een kwartier verrassend op voorsprong. Erik Quekel opende de score en gaf de klungelende defensie van Feyenoord het nakijken.  Het was Sven van Beek die de bal als laatste aanraakte, daardoor was het een eigen doelpunt. Scheidsrechter  Danny Makkelie keurde een doelpunt af van Ted van de Pavert omdat hij doelman Kenneth Vermeer zou hebben gehinderd. Rotterdam kwam er goed van af.

feyenoord-verslaat-de-graafschap
Eljero Elia juicht na de 1-2.

Pas na rust was er sprake van wat krachtsverschil met het opportunistische De Graafschap. Eljero Elia in die fase de absolute topper. Op aangeven van Gustafson kopte Kramer de gelijkmaker binnen. Feyenoord probeerde daarna door te drukken. Onder aanvoering van Elia, die zijn directe tegenstander Bart Straalman compleet zoek speelde, werd De Graafschap steeds verder naar achteren gedrongen. Een kleine twintig minuten voor tijd leverde dat de 1-2 op.

Goede zaken
PSV heeft goede zaken gedaan in de Amsterdam Arena. Met 2-1 wonnen de Eindhovenaren van de koploper. Maxime Lestienne ontbrak wegens niet nader toegelichte familieomstandigheden, trainer Philip Cocu verving hem door de jonge Uruguayaanse vleugelaanvaller Gastón Pereiro. Een gouden greep, hij scoorde twee keer. In de zevende minuut was zijn eerste voor PSV.

2015-10-04 13:37:03 AMSTERDAM - Gaston Pereiro van PSV scoort de 1-0. Jasper Cillessen van Ajax is kansloos. Ajax verliest in de eredivisie met 2-1 van PSV. ANP OLAF KRAAK
Gaston Pereiro van PSV scoort de 1-0. Jasper Cillessen van Ajax is kansloos

Even later had Amin Younes ook een primeurtje met zijn eerste goal voor Ajax (1-1).  Het balbezit was vervolgens het meest voor PSV, maar Ajax maakte het zijn tegenstander ook behoorlijk lastig. Na rust bleven PSV en Ajax in een spannend duel jagen op de zege. De Amsterdammers slaagden erin om de Eindhovense goalgetter Locadia uit zijn spel te halen. Davy Pröpper was dicht bij zijn tweede competitietreffer voor de Eindhovenaren maar schoot helaas op de paal. Ook Viktor Fischer had de derde treffer op zijn schoen maar ook hij raakte de paal. Het offensief van PSV werd uiteindelijk beloond, in de 79ste minuut maakte Pereiro de 2-1. De achterstand van PSV op Ajax is nu verkleind met twee punten.

2015-10-04 00:00:00 AMSTERDAM - Ajax - PSV , Voetbal , Eredivisie, seizoen 2015-2016 , 04-10-2015 , Amsterdam Arena , PSV spelers bedanken het PSV publiek. ANP PETER LOUS