Spring naar de content

Vladimir, de toekomst van het Russische ijshockey

Wie ijshockey zegt, zegt de Verenigde Staten, Canada, maar vooral ook Rusland. De Russen werden de laatste 25 jaar vijf keer wereldkampioen. Toen het land zich nog inschreef als de Sovjet-Unie werd de wereldtitel 22 keer in de wacht gesleept, zeven keer kregen de Sovjets een gouden olympische medaille omgehangen. En nu meldt zich een nieuwe ster aan het firmament.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick Stet

Vaak toont hij zijn kunsten niet op het ijs; het nieuwe talent van het Russische ijshockey. Maar wanneer hij dat doet, zorgt-ie gegarandeerd voor spektakel. In maart van dit jaar scoorde hij in de ijshockeyarena van Sotsji liefst acht keer. Woensdag was hij – nota bene op zijn verjaardag – zeven keer trefzeker, zijn team won daardoor met 15-10 en hij mocht als bedankje de grote beker ophalen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

poetinbody4_HP

Zodra de nieuwe ster zijn schaatsen aantrekt gillen de meisjes zijn naam. Volwassen mannen beginnen zachtjes te grienen als ze in zijn buurt zijn. Alle wedstrijden die hij speelt worden live uitgezonden op de Russische staatstelevisie. Hij is zo goed, dat hij zijn eigen team samen mag stellen. Tegenstanders doen het in de broek, bang voor het geweld dat hij tentoonspreidt.

putinbody3_HP

Niet alleen op het ijs excelleert de sterspeler. Ook te paard, op de skipiste en in de sportschool voelt hij zich als een vis in het water. Zijn macht reikt ver, hij haalde de Olympische Spelen naar zijn land en mag FIFA-baas Sepp Blatter tot één van zijn vrienden rekenen.

63 is-ie al, Vladimir Poetin, maar Rusland en het ijshockey zullen nog veel plezier aan hem beleven.