Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u dit sportweekend niet missen?

Gaat het ‘ons’ lukken of niet? De laatste kans van Oranje is zaterdagavond tegen Kazachstan. Verder ook nog genoeg andere sporten: de mannen spelen het EK Volleybal, Max Verstappen rijdt de Grand Prix van Rusland, darter Michael van Gerwen staat in de finale van de World Grand Prix in Dublin en er is lekker veel tennis. Een spannend sportweekend dus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

‘We’ moeten in ieder geval winnen zaterdagavond, anders eindigt de EK-droom van Oranje. Een mooie voorbeschouwing op de wedstrijd van Mark van den Heuvel kunt u hier lezen. Zondagochtend schrijft Auke Kok de nabeschouwing op HP/De Tijd.  De wedstrijd kunt u om 18.00 uur live zien bij  de NOS op NPO1.

Voortvarende start
De andere Oranje-mannen komen in actie op het volleybalveld: het EK Volleybal is in Bulgarije gestart. Vrijdag begonnen zij voortvarend door Tsjechië te verslaan met 3-1. Zaterdag speelt Nederland in Sofia tegen Duitsland, zondag tegen Bulgarije.

volleyballers-openen-ek-met-zege
De Nederlandse volleyballers openen het EK met een zege

‘Mighty Mike’
Darter Michael van Gerwen staat in de finale van de World Grand Prix in Dublin. Vrijdagavond versloeg hij Mark Webster met 4-1. Zaterdag moet hij het opnemen tegen de Schot Robert Thornton. In 2012 won onze ‘Mighty Mike’ het toernooi. Financieel zou dat fijn zijn: de winnaar krijgt een cheque van €135.000,00. Tweede worden is ook lucratief, de verliezend finalist wint €60.000.

van-gerwen-opnieuw-in-finale-wgp
Mighty Mike in actie

Djokovic versus Nadal
Er is genoeg tennis dit weekend. Zondag is de finale van het ATP-toernooi in Peking tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic. Nadal plaatste zich zaterdag door de Italiaan Fabio Fognini met 7-5 en 6-3 te verslaan. Djokovic won zaterdag van de Spanjaard David Ferrer in 6-2 en 6-3.  De Servische nummer een van de wereld kan voor de zesde keer het tennistoernooi van Peking op zijn naam schrijven, hij won het ATP-toernooi in Peking eerder in 2009, 2010, 2012, 2013 en 2014. Nadal won het toernooi één keer eerder. Het wordt zondag de 45e officiële ontmoeting tussen Djokovic en Nadal. De Spanjaard won de klassieker 23 keer, de Serviër 21 keer.

djokovic-op-weg-naar-zesde-titel-in-peking
Novak Djokovic kan voor de zesde keer het toernooi in Peking op zijn naam schrijven

In Tokio wordt ook een tennistoernooi gespeeld. Topfavoriet Stan Wawrinka heeft zaterdag de finale bereikt, door de Luxemburgse Gilles Mulder met 6-4 7-6 (5) te verslaan. De Zwitser speelt in de finale zondag tegen Kei Nishikori of Benoit Paire.

Tevreden
Zondag rijdt Max Verstappen de Grand Prix van Rusland in de Formule 1. Hij start op het circuit van Sotsji vanaf de negende startplek, Nico Rosberg vertrekt vanaf poleposition. Hij was net sneller dan teamgenoot en WK-leider Lewis Hamilton. De derde tijd is voor Valtteri Bottas.

verstappen-rijdt-vierde-tijd-in-de-regen
Max Verstappen tijdens de vrije trainingen op het circuit van Sotsji

Verstappen is tevreden, laat hij op zijn site weten. In de kwalificaties liet hij onder anderen de de twee coureurs van het ‘grote’ Red Bull-team achter zich. De Australiër Daniel Ricciardo start als tiende, de Rus Daniil Kviat als elfde.

Onderwerpen