Spring naar de content

Overzicht: memorabele foto's uit ruim zestig jaar Playboy-naakt

Natuurlijk, iedereen kocht het tijdschrift altijd voor de interviews, maar er stonden ook mooie foto's in de Playboy. Maar aan dat tijdperk komt een einde, in ieder geval bij de Amerikaanse uitgave. Nu erotiek overal op het internet gratis te vinden is, vindt het blad bloot passé. Het magazine zal nog steeds schaars geklede vrouwen laten zien, alleen niet meer geheel naakt. De Playboy nieuwe stijl moet vanaf maart in de winkels liggen, meldt The New York Times.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Al ruim 62 jaar laat Playboy vrouwen in volle glorie zien. Het blad werd in 1953 opgericht door Hugh Hefner; hét bewijs van de veranderde seksuele moraal in de Verenigde Staten. In de eerste editie stonden foto's van Marilyn Monroe en ook daarna wist het erotische tijdschrift veel beroemde vrouwen uit de kleren te krijgen.

Inmiddels zegt Playboy ingehaald te zijn door de tijd en moet het roer, mede door de tegenvallende verkoopcijfers, om. De inmiddels 89-jarige Hefner, die officieel nog steeds hoofdredacteur is, heeft met de koerswijziging ingestemd. De Nederlandse Playboy heeft al laten weten gewoon door te gaan met het publiceren van naaktfoto's. Een paar memorabele edities.