Spring naar de content

Zien dit Weekend: Poolwolven, Rod Stewart & A Separation

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Op expeditie met poolwolven
De wolf is een buitenstaander in het dierenrijk. De Schotse reportagemaker Gordon Buchanan had na eerdere series genoeg van het filmen van beren en ijsberen en trok naar het Canadese Ellesmere Island om daar een wolvenfamilie te volgen. In de driedelige serie De poolwolvenfamilie en ik onderzoekt Buchanan het gedrag van de poolwolven. In de eerste aflevering wil hij het vertrouwen van een roedel winnen.
‘De poolwolvenfamilie en ik’, vrijdag 16 oktober om 19.20 uur op NPO2

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Sex, drugs & rock ’n roll
Rockster Rod Stewart schuift aan bij Twan Huys voor een nieuwe aflevering van College Tour. De Engelse zanger verkocht wereldwijd het niet verkeerde aantal van 250 miljoen platen en zes albums stonden op nummer één in de Britse hitlijsten. Daarnaast zette de nu 70-jarige Stewart na zijn hit ‘Do Ya Think I’m Sexy’ in de jaren ’70 aardig de bloemetjes buiten. Hij versleet drie huwelijken en talloze relaties. Hopelijk doet de rocker een boekje open over de sex, drugs & rock ’n roll.
‘College Tour’, vrijdag 16 oktober om 20.30 uur op NPO3

Fiftyfifty
In de korte film Fiftyfifty, die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Aaf Brandt Corstius, hebben Jens en Milou, een open relatie. Alle verantwoordelijkheden worden fifty-fifty verdeeld door de twee. Dat werkt voor beide, totdat de een vragen gaat stellen over de affaires van de ander. Met rollen gespeeld door Marcel Mutsers en Lies Visschedijk.
‘Fiftyfifty’, zaterdag 17 oktober om 20.20 uur op NPO 2 

A Separation
De vrouw van de Iraniër Nader heeft besloten dat ze het leven in Iran zat is. Ze vindt het hoog tijd om het land te verlaten en heeft hier plannen voor getroffen achter de rug van Nader om. Als het uitkomt, blijkt Nader niets te zien in die plannen. Het is de start van een leven waarin Nader meer op het spel zet voor zijn vader, dan hij denkt. Bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse film en won een Gouden Beer.
‘A separation’, zaterdag 17 oktober om 23.35 uur op NPO 2

James Franco muurvast
Een ongeluk tijdens een individuele wandeling. Het is de nachtmerrie van iedere avonturier. In 127 Hours besluit bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco) om in zijn eentje te gaan op avontuur te gaan in een afgelegen deel van de Amerikaanse staat Utah. Het gaat gruwelijk mis, wanneer Ralston valt en met zijn arm onder een rotsblok vast komt te zitten. Als hij gered wilt worden, moet hij een grote beslissing maken.
‘127 Hours’, vrijdag 16 oktober om 22.20 uur op NPO3

Onderwerpen