Spring naar de content

De recordreeks van Cristiano Ronaldo bij de Koninklijke ontleed

Het is gelukt. Cristiano Ronaldo kroonde zich zaterdag met een doelpunt tegen Levante tot topscorer aller tijden van Real Madrid. De Portugees maakte tot op heden 324 goals in Spaanse dienst en lijkt nog lang niet klaar. Een overzicht van zijn niet te stoppen scoringsdrang.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick Stet

De eerste
Zijn eerste goal in het maagdelijk witte shirt van de Madrilenen dankte Ronaldo aan de man die hij later op zou volgen als topscorer aller tijden. Raúl González Blanco – de man die deze week bekend maakte zijn schoenen aan de wilgen te hangen – werd op 29 augustus 2009 in het strafschopgebied van Deportivo la Coruña onderuit gehaald, waarna aanwinst Ronaldo vanaf elf meter mocht aanleggen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De 324ste
Iets meer dan zes jaar later schreef Ronaldo uiteindelijk geschiedenis. Na vier weken droog te hebben gestaan in La Liga maakte hij met een flinke knal de 2-0 tegen Levante en daarmee zijn 324ste goal in 310 wedstrijden voor de Koninklijke.

De opbouw
Ronaldo scoorde verreweg de meeste van zijn doelpunten in de Spaanse Primera Division: 231. Ook in de Champions League (67) en de Copa del Rey (21) scoorde de Portugees er lustig op los. Zijn overige vijf doelpunten vierde Ronaldo in wedstrijden om de Spaanse en Europese Supercup en tijdens de wereldbeker voor clubteams.

De gênantste
Voor misschien wel het gênantste doelpunt uit zijn loopbaan moeten we terug naar de Champions League-finale van 2014. Real nam het op tegen stadsgenoot Atlético en de sterspeler kwam nauwelijks in het spel voor. Pas in de verlenging, toen de tegenstander al uitgeteld tegen de touwen lag, maakte CR7 de 4-1. Alsof hij de wedstrijd had beslist rende hij vervolgens weg, compleet met ontbloot bovenlijf.

cr7isgekHP

De hattricks
Dan was Ronaldo in een groot aantal andere wedstrijden toch een stuk belangrijker voor zijn werkgever. De topscorer maakte in maar liefst 33 wedstrijden een hattrick, waarvan 28 in La Liga. Zijn snelste hattrick maakte hij dit seizoen tegen Espanyol, een wedstrijd waarin Ronaldo in totaal vijf keer scoorde.

Het vervolg
De kans is groot dat de Portugese superster zijn doelpuntentotaal bij de Koninklijke in de komende jaren naar een ongekende hoeveelheid brengt. “Het mijn droom is om mijn carrière bij Real te beëindigen en ik wil hier dan ook nog zeker vijf of zes jaar spelen”, zei hij onlangs tegen Marca “Mensen zeggen vaak dat het na je dertigste minder gaat, maar ik ben het daar niet mee eens. Als ik goed voor mezelf zorg, kan ik nog wel even door”, voorspelde Ronaldo dreigend.