Cultuuragenda: Comfortzone, Ramblin’ Roots & Paolo Ventura

Nick Muller 22 okt 2015 Cultuur

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: het actuele toneelstuk Comfortzone, TivoliVredenburg krijgt Zuid-Amerikaanse sferen en de Italiaanse fotograaf Paolo Ventura exposeert in Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Comfortzone
Het verhaal is als volgt: een groep vrouwen is op zoek naar houvast in een tijd vol verwarring. Ze worden op sleeptouw genomen door de gastvrouw die een visionaire blik op de toekomst verkondigt. Als in hun midden een vluchteling verschijnt, doemt tussen dat prachtige toekomstperspectief en de plotseling ontstane werkelijkheid een bijna onoverbrugbare afstand op. Comfortzone is het tweede, los te bekijken deel, van een drieluik over het thema ‘illegaliteit’ – dat nu actueler is dan ooit. Tijdens de tournee zijn op tien avonden experts en ervaringsdeskundigen uitgenodigd om samen met het jonge muziektheatergezelschap Via Berlin en het publiek te reflecteren op de voorstelling en de actuele vluchtelingenproblematiek.

De voorstelling ‘Comfortzone’ is dit weekeinde te zien in Theater Bellevue in Amsterdam. Er zijn nog kaarten. Daarna toert het gezelschap tot het eind van deze maand door het land, en doet daarbij onder meer Utrecht, Leiden en Groningen nog aan. Meer informatie vindt u hier.

Ramblin’ Roots
Heel even wordt poptempel TivoliVredenburg in Utrecht omgetoverd in Zuid-Amerikaanse sferen. Zaterdag 24 oktober vindt daar namelijk de tweede editie van het Ramblin’ Roots Festival plaats. Een keur aan artiesten, die onder meer de hedendaagse soul, americana, blues, country en aanverwante muziekstijlen vertegenwoordigen, komen daarvoor naar Utrecht. Met optredens van onder meer Pokey Lafarge, Jimmy LaFave, Beans & Fatback, Eileen Jewell & band en de onovertroffen Gregory Page. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Get ready to ramble!

Ramblin’ Roots. Zaterdag 24 oktober 2015 in TivoliVredenburg, aanvang 16:00 uur. Meer informatie over dit festival vindt u hier.

Paolo Ventura
De Italiaanse fotograaf Paolo Ventura (1968) staat bekend om zijn filmische fotoseries. In zijn atelier in Milaan ontwerpt en schildert hij achtergronden en decors en creëert hij scènes, die hij vervolgens fotografeert. Soms figureert hij er zelf in, met zijn vrouw, kind en tweelingbroer. Met deze geënsceneerde foto’s vertelt hij verhalen. Het zijn de verhalen uit zijn jeugd – over zijn grootmoeder, die hem meenam naar het circus en het theater – maar ook verhalen uit de vroege twintigste eeuw, soms lieflijk, soms melancholiek en soms confronterend. De tentoonstelling ‘Paolo Ventura – Un mondo infinito!’ in Museum Het Valkhof geeft zowel een overzicht van Paolo Ventura’s werk als van zijn fascinerende werkproces. De tentoonstelling wordt gemaakt in nauwe samenwerking met Paolo Ventura zelf en met Flatland Gallery.

De tentoonstelling ‘Paolo Ventura – Un mondo infinito!’ is tot en met 10 januari 2016 te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Meer informatie vindt u hier.

vanishing_man_kl
Paolo Ventura – Vanishing Man

 

Reageer op artikel:
Cultuuragenda: Comfortzone, Ramblin’ Roots & Paolo Ventura
Sluiten