Spring naar de content

Het is officieel: Johan Cruijff heeft longkanker

Het is bevestigd door zijn managment: Johan Cruijff is ziek. De beste Nederlandse voetballer aller tijden heeft longkanker. Cruijff onderging in de afgelopen weken diverse onderzoeken in een ziekenhuis in Barcelona. Daar werd de ziekte geconstateerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Cruijff wordt nog steeds onderzocht in het ziekenhuis. Wanneer die onderzoeken zijn afgerond is nog niet bekend. Zijn management laat weten op dit moment geen verdere mededelingen te doen omdat de onderzoeken nog gaande zijn, maar vooral ‘omwille van de privacy van Johan en zijn familie’. Het management hoopt dat zijn privacy wordt gerespecteerd.

Het nieuws over de ziekte lekte donderdagochtend al uit. Diverse Spaanse – en later ook Nederlandse – media berichtten over de voormalig sterspeler van Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal. Het management liet toen nog weten dat Cruijff gezondheidsproblemen had, zonder dat verder te specificeren. Donderdagmiddag bleken de trieste geruchten dus waarheid.

Op social media stromen de steunbetuigingen aan El Salvador binnen.