Spring naar de content

Zien dit Weekend: Gedumpte bruiden, The Lobster & Freek Vonk

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In de ban van de condor
In de laatste aflevering van In de ban van de condor gaan de kandidaten van de spelshow op zoek naar het natuurlijke leefgebied van de Andescondor.Condor Door middel van opdrachten moeten ze hier zien te komen. Eenmaal op de plek aangekomen wacht hen de schone taak om de vogel met een spanwijdte van drie meter in close-up op de foto te zetten. Het team dat dat het beste doet, wint de finale.
In de ban van de condor, vrijdag 23 oktober om 21.30 uur op NPO 1

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Freek Vonk in Latijns-Amerika
Freek Vonk is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de bekendste biologen van Nederland. In zijn nieuwe programma doet Vonk wekelijks een land aan in Zuid-Amerika. In de eerste aflevering bezoekt Vonk de Galapagos-eilanden, waarbij hij oog in oog komt te staan met de met uitsterven bedreigde reuzenschildpad en de blauwvoetgent.
Freek Vonk in Latijns-Amerika, vrijdag 23 oktober om 20.30 uur op NPO 3

Moslima's-HPGedumpte bruiden
Ieder jaar worden enkele honderden Nederlandse vrouwen uitgehuwelijkt. Volgens het meest recente onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, een onderzoeksinstituut rond maatschappelijke onderwerpen, is het totale aantal uitgehuwelijkte vrouwen minimaal 181 gevallen per jaar. Als die huwelijken spaak lopen loopt het daarna vaak slecht af met de vrouwen. Het lukt ze meestal naar ons land terug te keren, maar hebben geen verblijfsvergunning. De documentairemakers van Achtergebleven of Achtergelaten van de Moslim Oproep hebben een groep verlaten vrouwen die een pand in Amsterdam kraken in beeld gebracht. Ze lijken amper een toekomst te hebben nu ze tussen wal en schip beland zijn, maar zijn verrassend optimistisch.
‘Achtergebleven of Achtergelaten’, zaterdag 24 oktober om 12.25 uur op NPO2

Taart-HPWarming-up finale Heel Holland Bakt
De bakmanie heeft ons land opnieuw overgenomen. Tijdens de halve finale afgelopen zondag zaten 2,6 miljoen cakefanaten voor de buis geplakt voor Heel Holland BaktIn afwachting van de bloedstollende finale van komende zondag kunnen we het kunstje alvast afkijken van de grote voorbeelden uit Engeland. Op de zaterdagmiddag leren bakmastodonten Mary Berry en Paul Hollywood ons de fijne kneepjes waar we op moeten letten als we zelf de keuken induiken. Kortom, de perfecte warming-up voor de Nederlandse grande finale.
‘The Great British Bake-off Masterclass’, zaterdag 24 oktober om 13.00 uur op BBC2

Colin Farell en Rachel Weisz spelen rollen in The Lobster The Lobster
De zwartkomische film The Lobster hekelt onze zoektocht naar de perfecte partner in het Tinder-tijdperk. Een tijdperk waarin zij die alleen blijven jammerlijk falen. De film draait om een groep singles die verblijven in een statig hotel middenin de natuur. De singles krijgen 45 dagen de tijd ideale partner te zoeken. Levert dat niets op, dan veranderen ze in (jawel) een dier. De regie van The Lobster was in handen van de Griekse regisseur Lanthimos, die voor het eerst een Engelstalige film maakte.
‘The Lobster’ draait vanaf 22 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Onderwerpen