Spring naar de content

Hoe supporters Johan Cruijff massaal steunen in de #veertiendeminuut

Johan Cruijff is ernstig ziek, zo werd afgelopen week bekend. Hij heeft longkanker en wordt momenteel onderzocht in het ziekenhuis van Barcelona, waar de oud-voetballer woont met zijn familie. Onder andere via Twitter lieten al veel bekende mensen weten mee te leven met de beroemde voetballer. Het nieuws grijpt ook veel voetbalsupporters aan. De supporters riepen elkaar op om dit weekend bij alle eredivisiewedstrijden in de veertiende minuut een staande ovatie te houden voor Johan Cruijff én alle andere mensen met de verschrikkelijke ziekte.  En dat werd dan ook gedaan, ieder op zijn eigen manier.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Vrijdagavond begon de massale steun tijdens PEC Zwolle tegen FC Utrecht. In de veertiende minuut hielden zij een ovationeel applaus. Het toeval wil dat precies in die veertiende minuut Wouter Marinus scoorde voor PEC. Zaterdag bij Willem II tegen Heerenveen ging de steun verder en dat was een indrukwekkend gezicht:

Even later tijdens FC Twente tegen PSV weer een staande ovatie voor de legendarische nummer 14:

Supporters van Feyenoord doen het ietsjes anders: zij roepen op om niet in de veertiende minuut, maar juist in de tiende minuut te applaudisseren:

Als iedereen in het stadion klapt, dan valt het op wanneer je dat niét doet. Had Peter R. de Vries nou maar geweten dat hij in beeld was…