Spring naar de content

In beeld: het WK Atletiek voor paralympiërs in Doha

De wereldkampioenschappen atletiek voor paralympiërs zijn 22 oktober begonnen in Doha, de hoofdstad van Qatar. Nederland is goed bezig. Blade Babe Marlou van Rhijn prolongeerde haar wereldtitel op de 200 meter. En er zijn nog meer medailles door de Oranjeploeg behaald in de eerste vier dagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

De 24-jarige Blade Babe snelde naar de winnende tijd van 25,75 seconden. Ze liet de Française Marie-Amélie Le Fur achter zich, die in 26,58 het zilver pakte. De negentienjarige debutante Fleur Jong liep naar de bronzen medaille (27,30). De 100 meter moet Van Rhijn nog lopen op haar kunststof blades.

Paralympische Spelen
Op de eerste dag van het WK werden er al meteen drie medailles behaald. Amy Siemons werd derde op de 100 meter in een tijd van 18.99, in diezelfde race werd Desiree Franken vijfde (19.81). Siemons hoopt zich in Doha direct te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Rio. Daarvoor moet ze goud of zilver winnen. Haar laatste kans daarop is volgende week op de 400 meter. Bij het verspringen won Marlene van Gansewinkel de zilveren medaille. De 5.27 meter is ook een verbetering van haar pr.

Gouden wheeler
Gouden wheeler Kenny van Weeghel prolongeerde op de 200 meter, hij was de allersnelste in een tijd van 25.14. Zie hier de beelden:

Zondagavond rijdt Van Weeghel de 100 meter.

Zilveren sprong
Vrijdag won Ronald Hartog zilver bij het verspringen, volgens hem was de 7.26 meter het maximaal haalbare. De zilveren sprong is hier te bekijken:

Het WK duurt nog tot en met 31 oktober.

Onderwerpen