Spring naar de content

Is Max Verstappen de opvolger van Lewis Hamilton?

Na regen komt zonneschijn. Dat bleek tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten en helemaal voor Max Verstappen. Hij werd vierde op het regenachtige circuit van Austin, een evenaring van zijn beste resultaat ooit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Er werd een regenrace voorspeld maar gelukkig viel dat mee. Tijdens de vrije trainingen was het asfalt kletsnat en er werd er zelfs een afgelast vanwege het noodweer. Verstappen plaatste zich uiteindelijk als achtste, Nico Rosberg startte vanaf poleposition. De coureur van Toro Rosso deed wat fraaie inhaalmanoeuvres en reed zelfs nog een tijdje p3. Op Twitter ging het los over de mooie acties van Verstappen, is hij de opvolger van Hamilton?

Vader Jos was ook in Austin. Voorafgaand aan de race stapte hij stiekem in de bolide van zijn zoon:

Wereldkampioen Hamilton
Lewis Hamilton werd weer eerste en pakte daarmee zijn derde wereldtitel in de Formule 1. Hij is de laatste drie races van het seizoen niet meer in te halen.  Zijn Duitse stalgenoot Nico Rosberg maakte een cruciale stuurfout op het einde van de race. Hij lag in de laatste laps op p1, maar raakte door een foutje van de baan en zag zijn concullega Hamilton voorbij komen. Na afloop was hij daar best een beetje chagrijnig van.

Sebastiaan Vettel werd derde. Hamilton deed van blijdschap een donut op het circuit, want dat hoort in Amerika. Hij heeft nu evenveel wereldtitels als de Braziliaanse formule 1-icoon Ayrton Senna, zijn grote voorbeeld. Sir Elton John was ingevlogen om de kersverse wereldkampioen te huldigen.

Het bleef nog lang onrustig in Austin.

2015-10-25 17:07:28 Mercedes AMG Petronas British driver Lewis Hamilton smiles as British singer Sir Elton John appears on the podium at the end of the US Formula One Grand Prix at the Circuit of The Americas in Austin, Texas, on October 25, 2015. Hamilton won a third Formula One world title on Sunday when he swept to victory in the United States Grand Prix. AFP PHOTO/JEWEL SAMAD
Sir Elton John interviewt en huldigt in zijn flitsende campingsmoking de kersverse wereldkampioen