Spring naar de content

Amsterdam is een hotel – met rooftopzwembad – rijker (**)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Donderdag woonde hij de opening bij van het langverwachte W Hotel Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

Huizenverhuursite Airbnb roept Amsterdammers op hun huizen tot tijdelijk hotel te transformeren, maar tegen sommige reuzen valt simpelweg niet op te boksen. Donderdag opende het nieuwe W Hotel, vijf sterren. De 238 kamers tellende residentie is gevestigd in het voormalige PTT-kantoor achter het Paleis op de Dam, boven kruidenier Albert Heijn. En ieder zichzelf respecterend lid van de internationale jetset wilde daar natuurlijk bij zijn.

Het blijven acteurs he: Roeland Fernhout & Mark van Eeuwen
Acteurs Roeland Fernhout (l) en Mark van Eeuwen (r)

Het W Hotel Amsterdam kreeg al aardig wat aanvangspubliciteit door het 22 meter lange rooftopzwembad. Oké, het is twee meter breed, dus tijdens een drukke dag zal het vooral pootjebaden worden, maar met het Paleis op steenworpafstand zal het ongetwijfeld het decor worden van menig Instagramkiekje.

Wat zijn ze zoet: Katja Schuurman & liefde Freek van Noortwijk
Wat zijn ze zoet: Katja Schuurman en haar liefde kok Freek van Noortwijk

“Amsterdam geldt als een van Europa’s meest populaire bestemmingen voor jetsetters van over de hele wereld,” sprak eigenaar Liran Wizman.

Leuk, al die BN’ers (‘Gratis zuipen!’) – maar het Amsterdamse hotelwezen zal het toch echt moeten hebben van de Aziatische zakenman en de toerist van het Arabisch schiereiland.

Het W Hotel draagt eveneens bij aan het aarden van de hotelbarcultuur in Nederland. Het Bar in steak-restaurant MR Porter is zeker een aanwinst voor de stad. Wie niet overnachten wil, moet maar eten, lijkt de filosofie. En die kilo’s kunt u er weer af zwemmen met zicht op de Amsterdamse skyline. (En wel Instagrammen, hè?!)

 

Eindoordeel:
Hip, hipper, hipst. Met een start als deze lijkt het W Hotel zich verzekerd van een goede naam in het glamoursegment. En wie het allemaal wat too much vindt, kan ook gewoon een hapje komen eten.

tompoes2

 

 

Doutzen Koes en deejay Sunnery James stalen de show.