Spring naar de content

De World Series: Amerikaanse sport in optima forma

De miljoenen sportliefhebbers in de Verenigde Staten kunnen hun hart ophalen. Dinsdag startten niet alleen de basketballers aan hun verse NBA-seizoen. Ook de eerste wedstrijd van de World Series, de finale van het honkbaljaar, wordt gespeeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rick Stet

Jaarlijks strijden dertig teams van april tot en met eind oktober om de titel in de Major League Baseball (MLB); 29 Amerikaanse en een Canadese (Toronto Blue Jays). De beperkte verscheidenheid in participerende landen weerhoudt de organisatie er niet van de finale van het seizoen de World Series te noemen - het blijven Amerikanen. De twee beste ploegen van het jaar strijden in de eindstrijd van maximaal zeven wedstrijden om de prijs. Het eerste team dat vier zeges behaald, wint.

Mets en Royals
Het slotstuk van de MLB gaat dit jaar tussen Kansas City Royals en New York Mets. Twee ploegen die in de jaren tachtig voor het laatst de beste waren. De Royals kroonden zichzelf in 1985 tot koning van de competitie, een jaar later vierden de Mets hun laatste overwinning in de World Series.

New York Mets treedt met het goede optreden van dit jaar uit de schaduw van de Yankees; de megalomane stadsgenoot, van wie het logo wereldwijd op zoveel petjes pronkt. De andere ploeg uit de Big Apple bereikte haar eerste World Series sinds 2000 door op overtuigende wijze de Chicago Cubs te verslaan (4-0). De Mets hebben met Daniel Murphy (foto) de man in vorm in de selectie. De hardhitter sloeg in zes play-offwedstrijden op rij een homerun, een unicum in de MLB.

Kansas City Royals bereikte voor het tweede seizoen op rij de finale van de grootste honkbalcompetitie ter wereld door met 4-2 te winnen van Toronto Blue Jays. Een jaar na de nipte nederlaag tegen San Fransisco Giants zijn de Royals gebrand de World Series nu wel tot een goed einde te brengen. De homeruns komen bij de ploeg uit Missouri dit seizoen voornamelijk van Kendrys Morales, Mike Moustakas en Salvador Perez.

De World Series starten met twee wedstrijden in het Kauffman Stadium in Kansas City op dinsdag en woensdag. Vrijdag, zaterdag en (mits nodig) zondag volgen ontmoetingen in het New Yorkse Citi Field. Mocht de strijd dan nog niet beslist zijn, worden de laatste twee duels in Kansas City gespeeld.

Onderwerpen