Spring naar de content

Tv-recensent Geelen: ‘Ik vind echt dat Galjaard de boel belazert’

Na zeven jaar stopt Jean-Pierre Geelen met zijn tv-recensies voor de Volkskrant. Hij zal verder gaan bij de krant als dagelijks columnist in katern V, ook met zijn wekelijkse rubriek Medialogica stopt hij. Geelens opvattingen werden niet zelden bekritiseerd. In een interview met Nathalie Huigsloot, eveneens in de Volkskrant, laat Geelen zich uit over televisiemakers Erland Galjaard, Carlo Boszhard en Marcel Gelauff.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In zijn artikelen moesten presentatrices Natasja Froger, Angela Groothuizen en Wendy van Dijk dikwijls het onderspit delven. Geelen zegt over hen: “Ik wantrouw ze allemaal. Maar ik geloof wel dat vrouwen als Angela Groothuizen en Natasja Froger voor een groot deel ook echt zo zijn. Wendy geloof ik niet. Die stond vijftien jaar geleden voor SBS nog op het marktplein op te roepen spaghetti uit de broek van de ander te eten in ruil voor 100 gulden.”

Geelen zei ooit dat RTL-programmadirecteur Erland Galjaard aan ‘huiliehuilie’ deed, nadat Galjaard zich beklaagde over het wantrouwen in RTL-programma’s. Galjaard richtte zich eerder dit jaar ook persoonlijk tot Jean-Pierre Geelen. In een interview met Het Parool (hier op Blendle) stelde hij ‘rillingen’ te krijgen van de Volkskrant-recensent.

Geelen zegt over Galjaard: “Ik vind echt dat hij de boel belazert. Hij is geen charitatieve instelling, hij is een tv-boer. Geef gewoon toe dat je daar zit om centen te verdienen. En als jij die centen niet verdient, word je er door Luxemburg uitgeflikkerd. Zo simpel is het. Ik vind dat een vieze manier van imagebuilding. (-) Misschien een combinatie. Onder invloed van zijn roze wolkje Wendy zal hij er inmiddels ook wel echt in geloven. Aan hem zie je hoe slecht ze tegen kritiek kunnen. Nergens zijn de tenen zo lang als in Hilversum.”

Ook RTL-presentator Carlo Boszhard en NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff hekelden Geelens kritieken. “De mensen die het vaakst op tv zijn, reageren het heftigst als iets over ze wordt geschreven wat ze niet zint. Carlo Boszhard is meer dan eens behoorlijk giftig op me geweest. Die kan het maar niet verkroppen dat ik nog geen seconde heb kunnen lachen om De TV-Kantine. Het verraadt ook een enorme onzekerheid van hem. Dan ben je de held met je TV Kantine en dan kun je nog niet verkroppen dat er ergens een ettertje is die een speldenprikje uitdeelt. Terwijl, ik durf met mijn hand op mijn hart te verklaren dat het nooit persoonlijk was.”

“Iemand die ook structureel boos op mij is, is NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff. Ik heb via via wel eens gehoord dat hij vindt dat ik ontslagen had moeten worden. Dat is omdat ik inhoudelijk gewoon echt kritiek heb op de manier waarop het NOS Journaal zich ontwikkeld heeft. Ik vind dat ze te veel door de knieën zijn gegaan en op kleuterniveau zijn gaan zitten. Als nu de blaadjes uit de bomen vallen, kan dat zomaar de opening van het Journaal zijn vanavond. Dat vind ik echt van een idiotie…”

Eerder deze week uitte ook Peter van der Vorst zijn ongenoegen – op Twitter: