Spring naar de content

Race tegen de tap met Heineken (***)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week duikt hij de kroeg in.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thom Goderie

Freddy Heineken himself zei ooit dat het niet erg is om dood te gaan, het was tenslotte ook niet erg toen je nog niet bestond.

Met die filosofie in gedachte schiet het ene Heineken-initiatief na het andere uit de grond. Pop-up, noemen ze dat tegenwoordig. Het nieuwste initatief: Pand 10, in het hoofdstedelijke hotel De L’Europe (*****). De levensduur? De deuren gaan weer dicht zodra de laatste druppel van de 10.000 speciaalbiertje op zijn.

Nog 9.988 flesjes te gaan: Jurjen Smits (Hotes Culture), Menno Born, eventorganisator Irene de Kom-Avogadri, Marc Lubach en partner Do Vrins (v.l.n.r.)
Nog 9.988 flesjes te gaan: Jurjen Smits (Hotes Culture), Menno Born, eventorganisator Irene de Kom-Avogadri, Marc Lubach en Do Vrins (v.l.n.r.)

Het doet allemaal wat klein aan, in de vergaderzaal in het voormalige pand met huisnummer 10. Een aparte ingang leidt langs de vaatwassers, alsof je je in bruin café waant in de Jordaan.

10.000 flesjes met een variété aan negen soorten speciaalbier, allemaal genummerd. Uw dorst bepaalt de houdbaarheid.

Francois-Leon van der Velden, Vincent de Croock, hoofdredacteur Glamourland TV Erieke Kuitert, kaviaarhandelaar Hossein Akef & Melissa Vandamme van Dior (v.l.n.r.)
Francois-Leon van der Velden, Vincent de Croock, hoofdredacteur Glamourland TV Erieke Kuitert, kaviaarhandelaar Hossein Akef & Melissa Vandamme van Dior (v.l.n.r.)

Om de race tegen de tap te vertragen heeft sterrenchef Richard van Oostenbrugge 10 verschillende barsnacks ontwikkeld, waaronder bruscetta di verdure en spicy bapao. Er was ook een deejay ingevlogen, bewapend met discoklassiekers – een echo naar de tijden waarin je nog gewoon ‘een biertje’ bestelde.

Alexander Bakker van Hotel De L'Europe & automan Tim van de Krimmenade omarmen Pand 10
Alexander Bakker van Hotel De L’Europe & automan Tim van de Krimmenade omarmen Pand 10

Naar verwachting is de voorraad in één week op. De tijd drinkt.

Eindoordeel
Something old, something new. Ook de bierkeuze bij Heineken is in Pand 10 reuze, maar dat alles in de Jordanese sferen waar het merk zijn Hollandse identiteit aan verleent.

tompoes3

 Drank en … hapjes van Thomas Groot (souschef restaurant Bord’Eau**), Richard van Oostenbrugge (executive chef restaurant Bord’Eau**) & Julio Cesar (chef Pand 10) (v.l.n.r.)
Drank en … hapjes van Thomas Groot (souschef restaurant Bord’Eau**), Richard van Oostenbrugge (executive chef restaurant Bord’Eau**) & Julio Cesar (chef Pand 10) (v.l.n.r.)