Spring naar de content

De scheldende fan van De Graafschap en andere heethoofden

Voetbal is oorlog. Dat de gemoederen hoog op kunnen lopen tijdens een potje, bleek zaterdagavond tijdens De Graafschap tegen PSV. Een supporter slingerde niet al te fijne verwensingen naar het hoofd van PSV-keeper Jeroen Zoet. Was het de alcohol, was het de groepsdruk of het feit dat de Superboeren met 6-3 werden verslagen? We weten het niet, maar zeker is dat voetbal vaker oerdriften losmaakt bij fans.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Velen herinneren zich het incident tijdens de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ, toen supporter Welsey het veld van de Amsterdam ArenA op liep om AZ-doelman Esteban aan te vallen. De doelman reageerde, verdedigde zich en kreeg rood van de scheidsrechter. De wedstrijd wordt uiteindelijk gestaakt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Pannekoek
Je kunt de trainer uitschelden voor ‘Pannekoek’ nadat je cluppie heeft verloren, de keeper aanvallen of gewoon losgaan vanaf de tribune. Deze Schalke-fan heeft waarschijnlijk last van een te hoge bloeddruk:

Nog erger
Het kan altijd erger. In augustus van dit jaar speelde de Israelische ploeg Ashdod FC  een vriendschappelijke (!) wedstrijd tegen het Bulgaarse CSKA Sofia. De wedstrijd werd verstoord door fans die het veld massaal bestormden, na een tackle op een Bulgaarse speler.

Ook de Grieken kunnen er wat van. In maart moest het bekerduel tussen AEK Athene en Olympiakos Piraeus worden gestaakt wegens boze fans op het veld. Nadat Olympiakos op voorsprong was gekomen, renden AEK Athene-supporters het gras op. Spelers van Olympiakos maakten dat ze wegkwamen, maar ook de scheidsrechter en zijn assistenten én de spelers van AEK moesten uiteindelijk het veld verlaten voor hun veiligheid.

Griekse toestanden
Van Griekse toestanden is gelukkig geen sprake in de eredivisie. De Graafschap heeft inmiddels excuses aangeboden aan de keeper en hoopt via camerabeelden de ‘fan’ te achterhalen en zo te straffen. Want voetbal mag dan wel oorlog zijn, het blijft een sport.

Onderwerpen