Spring naar de content

Henk van Straten: ‘Als kind bad ik tot iemand met de naam Sjors’

In het Zelfportret, een maandelijkse serie vragen gebaseerd op de beroemde questionnaire van Marcel Proust: Henk van Straten (Rotterdam, 1980) is schrijver. Zijn nieuwe roman Bidden en vallen verscheen eind oktober bij Nijgh & Van Ditmar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Lijkt u op uw moeder?
Mijn moeder is van de romantiek, de weemoed en de melancholie. Mijn sentimentele kant heb ik van haar. Ze schrijft ook heel mooie lange mails en brieven.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Lijkt u op uw vader?
We zijn allebei schrijvers, mijn vader schreef toneel, en soms net iets te cynisch. En het hedonistische heb ik ook van hem. De drank.

Wat zijn uw dagdromen?
Verliefd worden, seks, een literaire prijs winnen, in een ver land zijn – allemaal romantische clichés.

Bidt u weleens?
Niet meer. Als kind bad ik tot iemand met de naam Sjors, tot ik me er op mijn zestiende of zeventiende voor begon te schamen. Als ik iets echt graag wilde, zei ik: “O Sjors, ik zou het zo leuk vinden als dit gebeurde. Duizendmaal dank.” Doordat het soms uitkwam, kon ik het idee dat het werkte moeilijk loslaten.

Het hele interview met Henk van Straten leest u hier op Blendle. U kunt hier het hele tijdschrift inzien, of hier een voordelig (proef)abonnement afsluiten.