Spring naar de content

De beste stukken van de week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Nee mevrouw agent, niet alle mannen zijn zo
Comedian Anke Laterveer schoof vorige week aan bij Pauw om te vertellen over haar aanranding door een date. De reactie van de politie-agente bij wie Laterveer aangifte deed: Alle mannen zijn zo. En een vrouw kan verwachten dat een man seks met haar wil als ze hem haar huis binnenlaat.  Ook journalisten Hadjar Benmiloud en Rosa Timmer kregen na aanranding te maken met onwillende en onwetende politieagenten. Lisa Bouyeure boog zich over het prototype aanrader.

Hugo Borst: ‘Ik ben genetisch geen topproduct’
Schrijver en voetbalkenner Hugo Borst was televisie helemaal zat: al die sneue trainers die uit hun nek lullen. Hij richtte zich op radio maken en schrijven. Binnenkort verschijnt Ma, een bundel met columns over zijn dementerende moeder. Tom Kellerhuis interviewde hem. Een gesprek over rebellie, moralisme en een gelukkige jeugd.

Reclame en ‘leuke filmpjes’: een avondje Champions League bij SBS6
Naar de Champions League kijken bij SBS6 zorgt voor meer ergernis dan voldoening, dat constateerde Rick Stet toen hij dinsdag naar de wedstrijd PSV – VfL Wolfsburg keek. ‘En dat ligt niet aan het niveau van de wedstrijden.’ Een verslag van een avond voetbal op de campingzender van Nederland.

Deze Holocaustfilm choqueerde Pathé
Op de PAC-dag van bioscoopketen Pathé zorgde de hekkensluiter, Holocaustfilm Son of Saul, voor veel rumoer. Een groot deel van de bioscoopbezoekers verliet nog tijdens de vertoning de zaal en gaf op social media reacties als ‘ongeloofwaardig’ en ‘veel te heftig’. ‘Dat Son of Saul een schokkende film is, staat buiten kijf,’ schrijft Nico van den Berg. ‘Maar met een beter woord is de Jodenvernietiging niet te omschrijven, ook al geven sommige Hollywoodfilms een andere indruk. Son of Saul is een meesterwerk.’

Meneer Aart wordt overvallen door einde Sesamstraat: ‘Ik denk dat ik er nu mee stop’
Sesamstraat verdwijnt per 1 januari 2016 van NPO1, zo maakte een woordvoerder van de NPO donderdagavond bekend. Aart Staartjes, die al meer dan dertig jaar de rol van Meneer Aart speelt, wordt overvallen door het nieuws als HP/De Tijd hem telefonisch benadert. “Daar schrik ik heel erg van. Wat vreselijk. Met een verhuizing naar een themakanaal draaien ze het programma de nek om. (–) Dat Sesamstraat nu op deze manier wordt vermoord… Vreselijk.”