Spring naar de content

Dit zijn ze: de kandidaten voor Wie is de Mol 2016

Ze zijn bekend, de tien kandidaten van het zestiende seizoen Wie is de Mol?. Ze werden donderdag gepresenteerd in de buitenlucht: op de Dam in Amsterdam. Aan een tafeltje met daarop een laptop verschenen de kandidaten een voor een, onder toezicht van presentator Art Rooijakkers. Het populaire spelprogramma (AVROTROS) Wie is de Mol? geldt nog altijd als een van de meest bekeken programma’s van de publieke omroep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Presentator Airen Mylene, 3FM-dj Annemieke Schollaardt, Harper’s BAZAAR-hoofdredacteur Cécile Narinx, politiewoordvoerder Ellie Lust, presentator Klaas van Kruistum, actrice Marjolein Keuning, harpist Remy van Kesteren, acteur Rop Verheijen en hockeyer Taeke Taekema zullen vanaf januari te zien zijn in de Dominicaanse Republiek, het decor van het nieuwe seizoen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Art Rooijakkers, winnaar van het elfde seizoen van de spelshow: “Na maandenlang zwijgen, ontkennen en soms keihard moeten liegen staan we ineens met alle kandidaten op de Dam.”

Even leek het erop dat ook actrice Toprak Yalciner deel zou uitmaken van de kandidatenlijst. Ze verscheen op de Dam, nam plaats achter de laptop en kreeg ten overstaan van een klein publiek een rood scherm – een wijze waarop kandidaten in het programma doorgaans worden geëlimineerd. In het geheim saboteert een van de kandidaten, de mol, het spel. De deelnemer die de mol ontmaskert krijgt een flink geldbedrag. Vorig jaar ging voormalig Opzij-hoofdredacteur Margriet van der Linden naar huis met 10.500 euro.

In 2013 won Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring won. De tiende aflevering van het vorige seizoen was de best bekeken episode van de show ooit. Ruim 3 miljoen mensen zagen de finale.

Op Twitter is, geheel volgens traditie, de jacht op de mol geopend – onder de hashtag #widm. Niet te verwarren overigens met de hashtag #wihl. Ook in Den Haag wordt momenteel gejaagd op een mol, wel te verstaan de fractievoorzitter die informatie zou hebben gelekt naar NRC Handelsblad.

Foto: AVROTROS