Spring naar de content

Hoe Djokovic weer bewees de beste van de wereld te zijn

Novak Djokovic heeft Roger Federer in de finale van de ATP World Tour Finals verslagen en daarmee zijn titel geprolongeerd.  Het was de vierde keer op rij en de vijfde keer in zijn loopbaan dat hij het afsluitende toernooi op zijn naam schreef.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De Servische nummer één van de wereld versloeg Federer in 6-3 6-4 in Londen. De partij in de O2 Arena werd beslist door een dubbele fout van de Zwitser. Die winst is zeer lucratief, de Serviër mag 1,9 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven. ‘Nole’ werd in de groepsfase overigens nog verslagen door Federer. In de onderlinge ontmoetingen staat het nu gelijk: 22-22.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
epa05037577 Serbia's Novak Djokovic (L) with Switzerland's Roger Federer (R) during the singles final match at the ATP Tour tennis finals tournament at the O2 Arena in London, Britain, 22 November 2015. EPA/ANDY RAIN
Novak Djokovic en Roger Federer voorafgaand aan de finale

Nederlands tintje
De ATP World Tour Finals heeft ook een Nederlands tintje gekregen. Jean-Julien Rojer pakte de titel in het dubbelspel. Samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau versloeg hij de Indiër Rohan Bopanna en de Roemeen Florin Mergea in 6-4 en 6-3. Vooral de ijzersterke opslag van Rojer maakte indruk in Londen.

2015-11-22 17:07:05 epa05037494 Horia Tecau (L) celebrates with doubles partner Jean-Julien Rojer (R) during the doubles final match at the ATP Tour tennis finals tournament at the O2 Arena in London, Britain, 22 November 2015. EPA/ANDY RAIN
Horia Tecau (L) viert de winst met zijn partner Jean-Julien Rojer (R)