Spring naar de content

Documentaire: onder het mes voor cultleider Oktar

Hij is een van de meest beruchte cultusleiders in Turkije: Adnan Oktar. Oktar wordt gevolgd door een groep trouwe islamitische ‘kittens’, vrouwen onder een dikke laag make-up en designerskleding die een voor een voor hem onder het mes gingen. Het Amerikaanse VICE ging op bezoek bij de bijzondere cult, waar plastische chirurgie eerder regel is dan uitzondering.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan van der Molen

‘Een messiaanse leider van een apocalyptische sekscultus’, zo omschreef het online magazine Balkanist Oktar, de alias van Harun Yahya. Naast zijn leiderschap is Oktar publicist en runt hij het Turkse televisiestation A9, waar hij zijn religieuze talkshow host.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een verslaggeefster van VICE Broadly bracht drie dagen door met de spiritueel leider om te kijken hoe het voor de vrouwen is om te leven in zijn cultus.