Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maak als club eens écht een statement met een schorsing
‘Een doodzonde, de meest schunnige hockey-overtreding aller tijden.’ De reacties na de overtreding van Willemijn Bos waren niet mals. Toch besloot haar vereniging Laren de hockeyster voor slechts twee duels te schorsen. Belachelijk, vindt Marieke ten Katen, clubs zouden een statement moeten maken en spelers die over de schreef gaan voor langere tijd buitenspel moeten zetten.

(Een beetje) worstelen met belijdende Beatrice
Dinsdag stak columnist Bert Wagendorp de loftrompet over popster-terrorismedeskundige Beatrice de Graaf. Dat De Graaf zelf zeer religieus is doet Wagendorp af als totaal onbelangrijk. ‘Haar geloofsovertuiging doet er verder niet toe. Ik heb haar nog nooit betrapt op geloofspropaganda – ze gelooft volgens mij vooral in kennis en harde info.’ Dit is pertinent onjuist, concludeerde Edwin van Sas.

 

Hoe succesvol zijn die hackers van Anonymous?
Vorige week opende hackersorganisatie Anonymous online de aanval op IS, een reactie op de aanslagen van 13 november in Parijs. In het verleden wisten de anonieme wizzkids van het collectief al zeer geslaagde en ook minder geslaagde acties uit te voeren. Peter Blasic zette ze op een rijtje.

 

 

Foto: Jan Carel Warffemius

Hoe aids de Amsterdamse matras omtoverde tot kerkhof
Amsterdam was in de jaren tachtig één groot zuipend en drugsgebruikend matras. Alles mocht en alles kon. En toen sloeg een geheimzinnige epidemie toe, die al snel talloze slachtoffers maakte onder homoseksuelen, junks en prostituees. Aids, zo bleek al snel. Arthur van Amerongen beschrijft hoe de dood een alledaagse verschijning werd.

 

 

‘Design’ van H&M, de Hema-kersttrui en kleurboeken voor volwassenen
Voor de modebewuste lezer besprak de Haagse Post in de jaren zestig opmerkelijke dameskleding in de rubriek Madame HP. Een halve eeuw later neemt Alexandra Besuijen voor HP/De Tijd de wereld voor mode en trends weer eens kritisch onder de loep.

Onderwerpen