Spring naar de content

Zien dit weekend: Sint & De Leeuw, Duivelse dilemma’s & Alles is Liefde

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Remco Rous

Sint & De Leeuw
Paul de Leeuw kon niet tot 5 december wachten om Sinterklaas weer in zijn armen te sluiten. Daarom verwelkomt hij de goedheiligman al op vrijdag 4 december in het televisieprogramma Sint & De Leeuw.

In het Oude Luxor in Rotterdam laat De Leeuw zijn succesformule weer eens spreken: samen met Sinterklaas laat hij wensen van studiogasten uitkomen. Wat voor wensen dat zijn? Dat zien we vrijdag. Maar De Leeuw kennende gaat het gepaard met genoeg humor en sensatie.
Met studiogasten als Janny van der Heijden (jurylid Heel Holland Bakt) is daarnaast één ding zeker: Sint & De Leeuw is dé amuse voor het echte heerlijk avondje.

Sint & De Leeuw, vrijdag 3 december om 20.30 uur op NPO1. 

Duivelse dilemma’s – De prijs van de waarheid
Korte films met een actueel thema, gemaakt door bekende en onbekende Nederlandse filmmakers.

Persviewing DivorceOnder die omschrijving zendt de NPO de filmreeks Duivelse dillemma’s uit. De eerste film is De Prijs van de Waarheid, over embryologe Isa die twee vruchten met elkaar verwisselt. Haar ethische normen zijn sterk ontwikkeld en daarom wil ze haar fout toegeven. Maar de directie van het ziekenhuis weerhoudt haar hiervan. Zwicht Isa voor de druk van bovenaf of houdt ze zich aan haar eigen ethische normen?

Duivelse dillema’s – De prijs van de waarheid, vrijdag 4 december om 23.15 uur op NPO2. 

Alles is Liefde
Zowel voor de Sinterklaasfan, als voor de persoon die niets met pakjesavond heeft, maar de Sinterklaasavond toch met een vleugje oerhollandse knusheid en liefde doorbrengt, is er de inmiddels moderne klassieker Alles is Liefde.

Alles is liefdeIn de film worden we meegenomen in de levens van onder andere Klaasje (Wendy van Dijk), Ted (Thomas Acda) en Kees (Paul de Leeuw), die richting de koude decemberdagen elk op hun eigen manier worstelen met het leven. Onzekerheid over je toekomst, twijfelen over je huwelijk of juist voortdurend op zoek zijn naar de liefde. In Alles is Liefde komt het allemaal voorbij. (En voor de echte Sinterklaashaters onder ons: de bijrol van de goedheiligman in deze film is de zure appel waar u op 5 december maar even doorheen zult moeten bijten.)

Alles is liefde, zaterdag 5 december om 20:00 uur op NPO3.

Sinterklaasconference Javier Guzman
Om de oudejaarsconference voor te zijn deed Javier Guzman het trucje eerder met de Sinterklaasconference. Het concept is daarom ook niet veel anders.

In de Sinterklaasconference kijkt Guzman terug op het afgelopen jaar, waarbij geen enkele grote gebeurtenis onbesproken blijft en Guzman geen blad voor de mond neemt.
De Sinterklaasconference draagt de naam Lief & laf, twee woorden die het jaar voor de cabaretier samenvatten. Aan de ene kant zouden we onbekommerd en lekker ons eigen leven leiden, om aan de andere kant totaal niet stil te staan bij het feit dat de huidige wereld compleet op z’n kop staat. Fijne Sinterklaasavond!

Sinterklaasconference Javier Guzman, zaterdag 5 december om 22.25 uur op RTL4. 

Steve Jobs (****)

In tegenstelling tot wat u misschien zult denken, gaat de nieuwe film Steve Jobs een stuk minder over Apple dan de eerdere biopics die over het leven van de Apple-oprichter zijn verschenen. Steve Jobs vertelt eerder het verhaal van een rechtlijnige CEO en zijn marketingmanager die daar doorheen prikt. Deze twee rollen worden gespeeld door Michael Fassbender en Kate Winslet, die de onophoudelijke woordenwisselingen tussen de karakters als geen ander beheersen. Beide acteurs worden daarnaast bijgestaan door een sterk leger aan bijrollen.
Hoewel de film wel draait om drie belangrijke momenten bij technologieconcern Apple en u een enkele keer ‘dat weten we nu wel’ zult denken, zult u de man Steve Jobs dit keer ook los van Apple gaan zien. En dat levert niet alleen nieuwe inzichten over een inmiddels uitgekauwd personage op, maar toch ook een bijzondere film.