Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

southampton_hp_klein

De kern van het voetbal
Engeland is het land van voetbalcultuur. ‘Wie maar laag genoeg zakt – en dat kun je in Engeland vrij lang volhouden, ze hebben er meer leagues dan getikte leden in het koningshuis – komt op een gegeven moment vanzelf bij de kern van het voetbal,’ weet sportcomlumnist Frank Heinen. Een verhaal over stadionnetjes met een dak van golfplaat en de geur van urine, frituurvet en vochtige kicksen.

Waarom staatssecretaris Dijksma zich moet schamen voor haar NS-ultimatum
‘Ze zijn vergeten treinen te bestellen.’ Ze zei het zonder blikken of blozen, Sharon Dijksma, de nieuwe staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu. In het televisieprogramma WNL op Zondag, met een glimlach op haar gezicht. De overvolle treinen, vooral tijdens de spits, zijn de schuld van de NS. Dus moeten ‘zij’ met een oplossing komen, voor de Kerst. Wat haar bezielde, is Jan Smit een raadsel.

Interview Erland Galjaard: ‘Als baas bij de commerciëlen ben je bij voorbaat verdacht.’
RTL-programmadirecteur Erland Galjaard geeft eigenlijk geen interviews, maar voor HP/De Tijd maakte hij een uitzonderingHij heeft een zwaar jaar achter de rug: zijn vrouw Wendy van Dijk werd op smadelijke wijze van cokegebruik beticht, en zelf wordt hij weggezet als rücksichtslose geldwolf – terwijl zijn veelbekeken programma’s de ene na de andere Televizier-Ring winnen. Hij ging te biecht bij  Jojanneke van den Berge.

En u dacht dat de babynaam Xess Xava erg was
Voor de modebewuste lezer besprak de Haagse Post in de jaren zestig opmerkelijke dameskleding in de rubriek Madame HP. Een halve eeuw later neemt Alexandra Besuijen de wereld voor mode en trends weer eens kritisch onder de loep. Deze week: tattoo’s, de rolstoel van Kylie Jenner, de zoon van Kim en Kanye en gehaakte beddespreien.

Overzicht: de vijf (+1) falende VVD’ers van de Teeven-deal 
Het snoeiharde rapport van de commissie-Oosting is helder en duidelijk: de Teeven-deal deugde van geen kant. De deal met drugshandelaar Cees H. is bovendien een pure VVD-aangelegenheid, waarbij het erop lijkt dat VVD’ers elkaar de hand boven het hoofd bleven houden tot er geen handen meer over waren. Edwin van Sas zette de belangrijkste VVD-falers op een rijtje.