Spring naar de content

Deze artiesten staan dit jaar in de Top 2000

Wederom geen Bohemian Rhapsody op één, en Claudia de Breij stijgt van een negentiende naar een vierde plek  in de Top 2000. Vandaag brengt de NPO de lijst naar buiten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Cabaretier Claudia de Breij heeft met het nummer Mag Ik Dan Bij Jou dit jaar de vierde plek behaald in de Top 2000, jaarlijks samengesteld door NPO Radio 2.

De eerste drie nummers van de Top 2000 waren al bekend, met Bohemian Rhapsody van Queen en Hotel California van The Eagles op een respectievelijk tweede en derde plek. Dit jaar wordt de lijst aangevoerd door Imagine van John Lennon, een verrassende nummer een. Het nummer was de laatste tijd veel te horen, nadat een onbekende man de dag na de aanslagen het speelde op een piano bij de Parijse concertzaal Le Bataclan.

Later op de woensdag zal de hele Top 2000 bekend worden gemaakt in het radiopogramma Wout2Day. De toptien van de Top 2000 bestaat uit:

1. Imagine - John Lennon
2. Bohemian Rhapsody - Queen
3. Hotel California - The Eagles
4. Mag Ik Dan Bij Jou - Claudia de Breij
5. Stairway to Heaven - Led Zeppelin
6. Piano Man - Billy Joel
7. Avond - Boudewijn de Groot
8. Child In Time - Deep Purple
9. Wish You Were Here - Pink Floyd
10. Fix You - Coldplay

NPO Radio 2 draait tussen kerst en oud en nieuw ieder jaar de 2000 populairste platen aller tijden, gekozen door de luisteraars.

Woensdagavond vindt in de Heineken Music Hall het concert Helden van de Top 2000 plaats. Hierbij zingen onder anderen Marco Borsato, Jett Rebel, VanVelzen en Claudia de Breij nummers van hun eigen muzikale helden uit de lijst.

De notering van De Breij in de lijst volgt op een nieuw album, een single met Waylon, een boek, een druk bezochte theatershow en de toekenning van de Louis Davidsring. In een interview met HP/De Tijd-hoofdredacteur Tom Kellerhuis vertelde De Breij onlangs nog openhartig over haar strijdlust: 'Ik hou níks in.'