Spring naar de content

Trump treiteren: laat nu een telefonische boodschap achter

U heeft Donald Trump altijd al eens iets willen mededelen? Dat kan, met dank aan de Vlaamse Tom Galle. De in New York woonachtige Galle begon de website www.calltrump.today nadat Trump opnieuw met een opmerkelijke uitspraak kwam. 'Misschien moeten we iets aan het internet doen. We moeten met Bill Gates en een heleboel verschillende mensen praten (...) over het afsluiten van het internet op sommige vlakken', aldus Trump. Voor Galle was de maat vol.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Via de website, een initiatief van de Vlaming en het digitale kunstbedrijf Art404, is het nu mogelijk om Trump terug te pakken op 'zijn belachelijke uitspraken'. Tegenover De Morgen laat Galle weten dat Trumps opmerking aangeeft dat hij niets van het internet begrijpt: "We wilden eigenlijk al iets met Trump doen sinds zijn uitspraken over moslims, maar dat is zo'n beladen thema."

Keep it positive
En dus kunnen we en masse Trump bellen via het internet. Hoe het werkt? Op de website www.calltrump.today kan een bericht worden achtergelaten voor Trump. Die berichten worden telefonisch afgeleverd aan mensen uit de directe omgeving van Trump. Een computerstem aan de andere kant van de lijn draagt die ingezonden boodschap voor.

Galle wist telefoonnummers te bemachtigen van mensen uit de omgeving van Trump: "Verschillende vicepresidenten en lokale verantwoordelijken van de Trump-presidentscampagne." Het telefoonnummer blokkeren is geen oplossing. "We hebben meerdere nummers gekocht die we kunnen gebruiken. Waarschijnlijk hebben ze geen idee waarvan die oproepen komen." En als men simpelweg niet opneemt, dan komt het bericht aan via de voicemail.

Juridisch gezien kan het treiteren van Trump de Belg overigens nog wel problemen opleveren. Het is waarschijnlijk niet helemaal legaal, en dus slaapt Galle niet al te best, zo laat hij weten. "Blijkbaar kunnen we een celstraf riskeren, maar dan moet er al een lang proces zijn gevoerd. Hij zou al heel kwaad moeten zijn om daar tijd in te steken." Galle zoekt dan ook nog juridische steun.

Treiteren voor gevorderden, dus. Op het moment van schrijven hebben 3958 mensen een bericht via de website achtergelaten. Op de website staat overigens nog wel de subtiele zin: 'Please keep it positive: Do not use hateful or aggresive language.'

Onderwerpen