Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

dafne_hp_klein

Bluffend langs de bewaking op het sportgala
Als journalist mocht Marleen Hogendoorn niet in de grote zaal van het Sportgala zitten, de plek waar dus alles gebeurt. Ze moest gedurende de show ergens in een ruimte achteraf op een TV-scherm kijken. Tot een collega in hetzelfde schuitje het niet langer aankon en begon te fluisteren over het crashen van het sportgala. Een kwestie van doorlopen, bluffen en doen alsof je niet bang bent voor de bewaking.

wassenaar_hp_KLEIN

Deze moderne slavernij vond plaats in een keurige villa in Wassenaar
Het komt voor in Nederland anno nu: ambassadepersoneel dat achttien uur per dag, zeven dagen per week werkt voor een loon van 110 euro per maand. Door de diplomatieke onschendbaarheid is het probleem knap lastig aan te pakken. Renate van der Zee sprak een slachtoffer en de organisatie die er iets aan probeert te doen. "Vaak kon ik maar vijf uur slapen, dan was het al weer tijd om op te staan."

2015-03-08 15:21:20 epa04653514 US musician Kanye West arrives for the presentation of the Fall/Winter 2015/16 Ready to Wear collection by Celine during the Paris Fashion Week, in Paris, France, 08 March 2015. The presentation of the Women's collections runs from 03 to 11 March. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

De dag dat Kanye, Bono en Tim Knol alweer niet op visite kwamen
Klaas Knooihuizen had nog nooit visite gehad. Vandaar dat hij nogal schrok toen de bel ging. Wie kon dat zijn? Kanye? Bono? Tim Knol? 'Het was de Spotta folderbezorger. Hij wenste mij een gelukkige kerst. Of eigenlijk zei hij: ‘Ik mag u een prettige kerst wensen om iets bij te verdienen.’ Dit was dus de jongen die stelselmatig mijn nee-nee-sticker negeerde. Een uitgelezen kans om hem eens flink de waarheid te vertellen.'

teevendeal_HP_klein

Voor u geselecteerd: twee koffieautomaatmeningen over het Teevendebat
Voor de liefhebber van politiek toneel was er deze week een interessante voorstelling aan de gang. Het debat over de Teevendeal was in de laatste akte beland met een robbertje bekvechten op de vierkante centimeter. Voor wie de poppenkast aan zich voorbij liet gaan en zich liever druk maakt om zaken die werkelijk van belang zijn in onze samenleving, maar tóch mee wil praten bij de koffieautomaat, selecteerde Edwin van Sas twee onderwerpen uit het debat waarover u uw mening kunt vormen.

Glass-Frog-e1450099738220_klein

Fotoserie: 21 dieren die u nog nooit heeft gezien
De Amerikaanse website The Dodo stelde onlangs een lijst van veertig vreemde wezens die op onze aardkloot rondscharrelen samen, waarvan HP/De Tijd de meest vreemdsoortige exemplaren graag uitlicht. Wat dacht u bijvoorbeeld van de paarse klompvoetkikker, de klapmuts en de langnekslangenhalsschildpad?

Onderwerpen