Spring naar de content

Sportoverzicht: excellerende handbalsters & winst voor Van der Poel

Er is sport, veel sport. Elk weekend opnieuw. HP/De Tijd verzamelt de belangrijkste sportwedstrijden, vertelt u waar u ze kunt volgen en houdt u op de hoogte van de resultaten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Winst Van der Poel
Hoewel het eigenlijk te warm is voor het echte veldrijden, stonden er dit weekend in Antwerpen en Namen weer twee crosses op het programma. Mathieu van der Poel en Lars van der Haar bonden andermaal de strijd aan met de Belgen, aangevoerd door veelvraat Wout van Aert. Was Van Aert zaterdag de twee Nederlanders nog de baas, zondag bleek Van der Poel in de wereldbekerwedstrijd in Namen de allersterkste. De regerend wereldkampioen kwam solo over de streep.

Zaterdag 19 december
Scheldecross (Antwerpen)
1. Wout van Aert
2. Mathieu van der Poel
3. Lars van der Haar

Zaterdag 20 december
Wereldbeker Namen
1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert
3. Kevin Pauwels

Wereldkampioen?
“Als we zo doorgaan, dan kunnen we… wereldkampioen worden,” besefte Estavana Polman zich al na de gewonnen kwartfinale tegen Frankrijk. En na de winst tegen Polen in de halve finale (30-25) op vrijdag zijn de handbaldames weer een stap dichterbij die droom. Oranje maakt grote indruk tijdens het WK in Denemarken. Tot op heden verloor de ploeg van bondscoach Henk Groener nog geen wedstrijd. Alleen tegen Zweden werd gelijkgespeeld (28-28). De finale staat gepland voor zondagmiddag, regerend Europees en olympisch kampioen Noorwegen is de tegenstander.

Vrijdag 18 december
Nederland – Polen 30-25

Zondag 20 december
Finale: Nederland – Noorwegen (17.15 uur)

De finale wordt live uitgezonden op Ziggo Sport. De samenvatting ziet u bij de NOS.

Tennis in Rotterdam
Eigenlijk zit het tennisseizoen er al op. Terwijl de wereldtoppers een rondreis door Azië maken om bergen sponsorgelden binnen te harken bij de International Premier Tennis League, speelt de Nederlandse top deze week in Rotterdam tijdens het NK. In het Topsportcentrum wordt gestreden om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel, inclusief het rolstoeltennis. Robin Haase prolongeerde zijn titel in het enkelspel door in de finale af te rekenen met Mathwe Middelkoop. Ook bij de vrouwen won de titelverdedigster, Richel Hogenkamp won in de eindstrijd van Kiki Bertens.

Finales
Richel Hogenkamp – Kiki Bertens 3-6, 7-6 (5), 6-4
Robin Haase – Mathwe Middelkoop 7-6 (4), 2-6, 7-5

Bijna winterstop
Nog een weekend en dan is het winterstop. Er zijn ploegen die snakken naar een paar weken zonder competitie. Tijd om de boel weer bij elkaar te trekken. De ploegen in vorm zien de geplande stop echter als een onaangename onderbreking. En Foppe de Haan denkt dat uiteraard ook, die wil altijd door. Laten we er nog een weekend van genieten.

Vrijdag 18 december
Vitesse – FC Twente 5-1

Zaterdag 19 december
AZ – FC Utrecht 2-2
PSV – PEC Zwolle 3-2
Heracles Almelo – FC Groningen 2-1

Zondag 20 december
Excelsior – SC Cambuur 1-4
Willem II – Roda JC 3-2
NEC – Feyenoord 3-1
sc Heerenveen – ADO Den Haag 0-4
Ajax – De Graafschap (16.45 uur)

Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te zien bij FOX Sports. De NOS verzorgt de samenvattingen.

Dit artikel wordt gedurende het gehele sportweekend ververst.