Spring naar de content

Lach voor een Dag Gala (***)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: Lach voor een Dag Gala.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

Noem hem de Gert Verhulst van Nederland: theater- en televisieproducent Michael van Hoorne. (Tevens bezig met een eigen pretpark.) Naast de tien procent van zijn winst die hij jaarlijks afstaat, organiseerde hij een fundraiser voor stichting Lach voor een Dag, afgelopen maandag in het Utrechtse Spoorwegmuseum, dat was omgetoverd tot ware galalocatie.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Voor wie het niet kent: Stichting Lach voor een Dag verschaft doodzieke kinderen een bijzondere dag. Of, zoals politicus en HP/De Tijd-columnist Frits Huffnagel het beschreef in zijn speech: “Als je gezond bent heb je vele wensen, iemand die ziek is heeft maar een ding om te wensen, namelijk beter worden.”

Alle aanwezigen zetten zich die avond belangeloos in. Al dacht cabaretier Richard Groenendijk toen Michael hem belde dat het ging om de casting voor een rol als prins in een sprookjesmusical. ‘Maar die rol gaat altijd naar Ron Link’, grapte Groenendijk.

Frits Huffnagel, Kees Osseweijer, Jacques d'Ancona & partner Theater producent Hans Langhout (Vlnr.)
Frits Huffnagel, Kees Osseweijer, Jacques d’Ancona en partner, theaterproducent Hans Langhout (v.l.n.r.)

Ook Jacques d’Ancona was van de partij. Hij veilde kavels, vakanties naar Bonaire en VIP-kaartjes voor verscheidene (jawel) musicals. Totale opbrengst: 39.750 euro. De muziek lag in handen van onder meer LA The Voices en musicaldiva Mariska van Kolck. Op het menu stond ceviche van zeebaars en kalfssukade in rodewijnsaus.

Directeur Spoorwegmuseum Marten Foppen & Mariska van Kolck
Directeur Spoorwegmuseum Marten Foppen & Mariska van Kolck

Het slotakkoord die avond was het optreden van Ben Cramer als Frank Sinatra met zijn dochter Shanna Kramer. (Dochter Kramer houdt haar achternaam wel.)

Uiteindelijke opbrengst: 70.410 euro.

Eindoordeel:
De kerstgedachte was duidelijk aanwezig. Het is mooi dat ondernemer Van Hoorne zijn relaties op deze uiterst verrukkelijke manier inzet om geld op te halen voor het goede doel. Het Spoorwegmuseum was een prachtig decor hiervoor, tussen de klassieke treinen dineren en flaneren.

tompoes3

Trots op het eindbedrag: Ben Cramer, dochter Shanna Kramer & Michael van Hoorne (Vlnr.)
Trots op het eindbedrag: Ben Cramer, dochter Shanna Kramer & Michael van Hoorne (v.l.n.r.)