Spring naar de content

De 10 grappigste twitteraars van 2015

Over anderhalve week staat u met een klamme oliebol en goedkope champagne in de hand de buurvrouw te kussen. Dit betekent dat u in de tussenliggende tijd kunt genieten van allerhande eindejaarslijstjes, omdat journalisten ook wel eens recht hebben op luiheid. Alhoewel tegenwoordig hoeft u niet het hele jaar te wachten, aangezien upcoming.nl in het produceren van lijstjes een verdienmodel denkt te hebben gevonden. U vindt het nou eenmaal lekker overzichtelijk als deze complexe wereld in een rijtje wordt gepropt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Jansen

Daarom heb ik, autoriteit op het gebied van humor, voor de vierde keer de 10 grappigste twitteraars van het afgelopen jaar op een rij gezet.

10. (-) @MerelMorre
Woordkunstenaar uit het zuiden des lands. Geen producent van dijenkletsers, maar haar lieflijke en creatieve gedichtjes zullen zeker een glimlach op je gezicht toveren. Alleen al de titel van haar eerste bundel Met mijn ogen dicht ik alles heel is prachtig. “Van het concert des levens weet niemand of er ook een afterparty is.”

9. (1) @onbehandigbaar
De nummer 1 van vorig jaar maakt een forse duikeling op de lijst. Net als de nummer 8 verlegt hij zijn werkterrein steeds meer naar het theater waar hij aan een carrière als stand-upcomedian timmert. Kan deze missie financieren, omdat hij op zijn verjaardag zijn twittervolgers allemaal om een eurootje vroeg.

8. (2) @JOR_ID
Stond tweemaal op nummer 1 op de lijst, maar is tegenwoordig minder actief op Twitter. Druk met grapjes maken op tv, in theater en op de radio. Hij houdt zijn twitterachterban deels tevreden met het recyclen van eerder gemaakte grappen. Zijn woordgrapjes worden nog steeds driftig geretweet, maar roepen ook ergernis op bij enkele lieden die zichzelf te verfijnd vinden voor dit type humor. Zal door zijn volle agenda geen kans zien zich er al te druk over te maken.

7. (4) @raemonsluiter
Is volgens de eigen twitterbiografie een schijtlollige ex-tenisser en dat duidt op een uitstekend zelfinzicht. Geeft op geestige wijze commentaar op het alledaagse (sport)nieuws. Over het verjaardagscadeau van Amalia. “Een klassiek concert voor je 12e verjaardag. Met een beetje geluk krijgt ze spruitjes vanavond. En een privéles wiskunde.” Ander tweetje: “Lees net dat er een komediefilm over Adolf Hitler is gemaakt. Ik zie er weinig heil in.”

6. (6) @leelovable
Een stabiele kracht in deze lijst, inmiddels ook bekend onder de naam Lee Driessen. Geeft op vrolijke wijze een inkijkje in de alledaagse beslommeringen. Maakte onlangs haar moeder wijs dat ze lesbisch was, zodat moederlief iets anders aan haar hoofd heeft dan het prepareren van de aankomende kerstmaaltijd. Zit in treinen naast mensen die eau de overgeefsel meedragen. Wil een kat Discussie noemen zodat ze steeds kan zeggen dat ze ‘Discussie moet voeren’.

5. (13) @DuBlanqeBogarde
Nog immer de de grappigste twitteraar over volkssport nummer één. Vooral zijn geliefde Ajax moet het regelmatig ontgelden. Vulde vrijwillig het scoutingsrapport over spits Yaya Sanogo aan. “Hij is chronisch dronken, blind en z’n evenwichtsorgaan is van karton.” Helder.

4. (-) @laurenscollee
Leverancier van babyvalkjes voor mensen die wel wat liefde kunnen gebruiken. Zoals Parool-columnist Theodor Holman die liever geen 60.000 islamieten ziet en dat in een tergend slecht stukje poezië knalde. Collee is tevens geestelijk vader van #fullkarskens nadat oorlogsverslaggever en komiek Arnold Karskens zich afvroeg waar al die asieladvocaten zouden zijn zonder vluchtelingen. “Het is cashen zonder risico”, aldus Karskens. De nummer vier van deze lijst verzint soms retweets zoals van oud-PVV’er Arnoud van Doorn die zich tot de islam heeft bekeerd. ‘RT @Arnoud We bombarderen islamitische landen maar in principe is de SAIL gewoon de gaypride voor mensen die Gaastra dragen’

3. (8) @JanNoniem
De Twitterkunstenaar is ook dit jaar weer van de partij in deze lijst. Wilde IS niet hernoemen tot Daesh, maar tot studentenvereniging Alcoholvrij. Ridiculiseert met zijn grappen discussies tussen de Twitterintelligentsia. Is kritisch op het rechtsconservatieve blog Jalta dat hij ‘een soort Nederland is mijn vaderland voor mensen die interpunctie gebruiken’ noemde. Stelt dat je van Twitter een hoop kunt leren zolang je meer mensen volgt dan je racistische buurman en de KLM-webcare. Ziet helaas ook dat het niet zo’n vaart loopt. “Haha, kijk deze foto van een pizza met stukjes frikandel 100 favs 100 retweets. En lees dit stuk over immigratie 1 fav 0 retweets”, aldus de anonieme Twitterheld.

2. (3) @MerijnAAA
Laveert tussen woordgrappen en overpeinzingen over de toestanden in de wereld. “Oorlog. De wereld is in de war”. Heeft het te doen met de stiekeme polygamist Harry Mens die drie kerstbomen moet kopen. Concludeerde rond Sinterklaas dat het bij Roy Donders elke avond pakjesavond is. Maakt zich zorgen om gebrekkige innovatiekracht op aarde. “De mensheid vindt water op #Mars, maar één knop voor Ctrl-Alt-Delete hebben we nog niet gevonden.”

1. (-) @Spacyfiek
Op nummertje 1 binnenkomen, dat is niet niks. Bestookt Twitter met een spervuur aan grappen, spaart Tindermeisjes die op Sid uit Ice Age lijken en heeft Geert Wilders tot zijn favoriete doelwit gemerkt. De duider van de jonge generaties scoorde goed met de tweet: “Als je een frikandelbroodje in de grond plant en hem geen water maar energy drink geeft groeit er vanzelf een havo-scholier die Mitchel heet”. Voert sympathieke gesprekken. “Mijn vrouw heeft kanker en er is niks wat ik kan doen om haar te helpen”. Spacyfiek antwoordt met het begripvolle “Ik heb wel eens met Excel gewerkt dus ik snap je frustratie.”