Spring naar de content

Quasi-diepzinnige quotes op Facebook strooien? Kan écht niet meer

Voor de modebewuste lezer besprak de Haagse Post in de jaren zestig opmerkelijke dameskleding in de rubriek Madame HP. Een halve eeuw later neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends weer eens kritisch onder de loep. Hier de doemaars en lamaars van 2016 – een kleine, geheel arbitraire greep. FBL-EURO-2016-BEL-CYP

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Rood is het nieuwe oranje Aangezien ‘wij’ niet meer meedoen met het EK en voetbal kijken alleen maar leuk is als je voor iemand bent, zijn Nederlandse supporters massaal overgestapt naar de Belgen. Maar ja. Hoe doe je dat, Rode Duivel worden? Als je echt serieus bent kun je je aanmelden voor de workshop Belgisch supporter worden. Gaat dat net iets te ver, lees dan de spoedcursus Juichen voor België van – nota bene – grotemeisjesblad Viva. Met niet alleen de mannen die de klus moeten klaren, maar ook handige tips voor je outfitje.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

2014-09-20 18:27:12 US actor Leonardo DiCaprio poses during the designate ceremony as UN Messenger of Peace at the United Nations September 20, 2014 in New York . The 69th session of the UN General Assembly begins next week. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY Kerelknotjes en sunsethaar Hij wordt door menigeen verguisd, maar dat is dan pech, want het kerelknotje (man bun) is here to stay. Voorlopig dan toch tenminste. Maar let op: niet iedereen kan het hebben – met melkboerenhondenhaar gaat het niet lukken, je hebt er echt van die golvende vikingmanen voor nodig. Hetzelfde geldt voor de baard, die ook nog even blijft: je moet er wel de snuit voor hebben. Een melkmuiltje met zo’n harig aanhangsel ziet er uit als een achtstegroeper met een aanplakbaard in de schoolmusical. Niet stoer. Voor meiden met lef is er sunset hair: een ingewikkelde verfbehandeling die je haar van diep violet, via stralend rood naar warm oranje en goudgeel kleurt – de kleuren van een tropische zonsondergang. De tsunami aan kortpittige kapsels in sinaasappelrood of auberginepaars zullen we er niet mee doen keren, maar manmanman wat een vrolijkheid!

  namasteBullshit is as bullshit does Wat. Echt. Niet. Meer. Kan: quasi-diepzinnige quotes rondstrooien op Facebook. Sowieso leuker als je zelf iets bedenkt, maar een recente studie van de Waterloo University in Ontario, Canada, heeft uitgewezen dat mensen die dit soort tegelwijsheden serieus nemen, over het algemeen een stuk minder intelligent zijn dan degenen met een ingebouwde bs-detector. Daarvoor legden zij proefpersonen een aantal totaal onzinquotes voor, gegenereerd met de New Age Bullshit Generator, die, hoe onzinnig ook, toch door veel deelnemers als uitermate spiritueel werden ervaren. Hilarisch. Ook een erg fijne site voor wat vermaak tijdens de kerstdagen met de familie.

US-FRANCE-FASHION-LUXURY-HERMES-ANIMAL-PEOPLE-CELEBRITY-FILESJ’aime non plus le Birkin bag Het is de gewildste it bag ooit, de inmiddels iconische – dat woord gaan we in 2016 ook maar niet meer gebruiken – grote, hoekige handtas, in 1984 ontworpen door de president van Hermès himself voor filmster en zangeres Jane Birkin. Met een gemiddelde prijs van 15.000 euro en vooral een jarenlange wachtlijst was het hebbeding niet voor iedereen weggelegd: je moest wel heel veel geld, connecties en geduld hebben om er eentje te scoren. Maar de tijden veranderen. Via internet kan inmiddels elke Kardashian- of Victoria Beckham-wannabe zo’n ding kopen – het geld heb je nog steeds nodig, dat dan weer wel – en waar het eens het verfijnde accessoire van de elite was, heeft nu elke reality-sloerie er eentje aan de gespraytande arm bungelen. Birkin zelf wil haar naam trouwens niet meer aan de tas verbonden hebben. Niet om bovenstaande redenen, maar vanwege de gruwelijke praktijken op de krokodillenfokkerijen waar het tassenleer voor de crocovariant vandaan komt. Dat doet ze goed.