Spring naar de content

Zien deze kerst: komedie, horror en feelgood

Met de kerst komen ook de onvermijdelijke tsunami van filmklassiekers en kerstkrakers. HP/De Tijd wijst u een weg tussen de zoveelste herhalingen van Home Alone en The Wizard of Oz.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker
Regisseur Michel Hazanavicius van 'The Artist'
Regisseur Michel Hazanavicius

Artistieke stomme film
In de zwart-witte stomme film The Artist (2011) van regisseur Michel Hazanavicius ontmoet een actieheld een jonge danseres. Door de introductie van geluid is zijn carrière in het slop geraakt terwijl de hare juist grote stappen vooruit neemt. De tragikomische film, die speelt in de jaren twintig, is met vijf Oscars de meest bekroonde Franse film ooit.
The Artist’, vrijdag 25 december, 20.15 uur op Canvas. De trailer ziet u hier.

Bad Teacher- HP
Cameron Diaz als slechte docent in Bad Teacher

Docente verkiest jacht boven klas
Cameron Diaz speelt in de matig ontvangen komische wegkijker Bad Teacher een geestige lerares die het liefst haar leven omgooit. Van het een op het andere moment geeft ze nergens meer om en gaat ze op jacht met slechts één doel voor ogen: een rijke man, zodat ze nooit meer hoeft te werken. Kortom, Bad Teacher is een uitstekende film om bij te komen van het nagerecht.

‘Bad Teacher’, vrijdag 25 december, 22.30 uur op RTL7. De trailer ziet u hier.

It's a wonderful life - HP
Op zoek naar de mooie dingen van het leven in ‘It’s a Wonderful Life’

Hoe zou het leven zonder ons zijn?
In dee feelgoodklassieker It’s a Wonderful Life kent hoofdrolspeler George Bailey zoveel tegenspoed dat hij zelfmoord probeert te plegen. En wel op kerstavond. Wanneer hij wordt gered door de engel Clarence wenst Bailey dat hij nooit werd geboren. God keurt het verzoek goed en aan de hand van Clarence loopt Bailey door een wereld zonder hem. Tijdens deze wandeling begint het langzaam te dagen. De teleurstelling over en druk van zijn bestaan heeft ertoe geleid dat Bailey de simpele dingen van het leven al die tijd over het hoofd heeft gezien.
‘It’s a Wonderful Life’, zaterdag 26 december, 14.30 uur op ONS

THE SHINING -HP
Jack Nicholson in ‘The Shining’

Bibberen in ingesneeuwd hotel 
Jack Torrance (Jack Nicholson) bedenkt zich geen twee keer als hij een speciale baan aangeboden krijgt. Hij kan gaan werken als bewaker van een hotel in de bergen. Torrance moet tijdens de winterse sluitingsperiode het hotel samen met zijn gezin beheren. Wanneer een sneeuwstorm het hotel met de familie Torrance afsluit van de buitenwereld begint het te spoken. Klassiekere horrorfilms dan The Shining zijn er niet.
‘The Shining’, zaterdag 26 december om 21.50 uur op Veronica. Bekijk de trailer hier.

Charmante en onverwachte liefde 
Dit Argentijnse liefdesverhaal speelt zich af op de straten van het Spaanse Madrid en heeft de ontluikende liefde tussen twee Spanjaarden op leeftijd als centraal thema. Wanneer de verlegen 78-jarige Alfredo zijn nieuwe buurvrouw ontmoet, moet hij niets van haar hebben. Maar gaandeweg het verhaal ontwikkelt hij steeds meer gevoelens voor haar. Elsa y Fred herbergt gortdroge humor, maar ook vertederende scènes en regisseur Marcos Carnevalle heeft zijn film vol verwijzingen naar Fellini’s La Dolce Vita gestopt.
‘Elsa y Fred’, zaterdag 26 december om 22.10 uur op Canvas

Onderwerpen