Spring naar de content

Mijn winterhaas is niet zielig

Weg met het Appielappie en smakeloze braadworsten. De consument wil steeds vaker wild en niet alleen met Kerst. Maar een chef-kok die spreeuw of zwaan serveert, krijgt doodsbedreigingen. Tien overdenkingen over buitensporige dierenliefde en natuurfetisjisme.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Dampend staat-ie straks op tafel: mijn winterhaas. Zelf geschoten, zelf geslacht en bereid met wat kruiden, marjolein en een fond ingedikt met peperkoek en room. Het is om je vingers bij af te likken. Als je dat eenmaal hebt geproefd, wil je niet anders meer en besef je hoezeer de kwaliteit van ons voedsel sinds de komst van de bioindustrie achteruit is gehold, maar we zijn al zo gewend aan dat smakeloze lappie van Appie dat we het niet eens meer proeven. De uitzondering is norm geworden. Tien overdenkingen bij mijn winterhaas.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.