Spring naar de content

Wat nou sjoemelschandaal? Een ode aan de Volkswagen!

De reputatie van het Duitse automerk kelderde door het dieselschandaal naar een ongekend dieptepunt. Maar de dealers hebben er weinig last van. HP/De Tijd sprak daarnaast een groot aantal klanten en leden van Volkswagenclubs, voor wie het merk nog steeds op één staat. ‘Ik ben hartstikke blij met mijn sjoemelsoftware.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Grytsje van der Laan (71) uit Veenwouden rijdt al heel haar automobilistenleven Volkswagen. Zij kreeg als jongedame een Kever van haar ouders, omdat de verbinding met het openbaar vervoer van huis naar haar werk als onderwijzeres zo slecht was. Samen met haar man Sije (69) behoort zij tot de allereerste Volkswagen Golf-rijders van Nederland. In 2008 won het echtpaar bijna een prijs, uitgeloofd aan de Nederlander die kon bewijzen dat hij het langst aan één stuk door in een Golf reed sinds de introductie in 1974. Maar een oude vrouw uit Den Haag reed net een paar dagen langer in een Golf.

Zij was toen al iets van tachtig jaar en rijdt, denken zij, misschien al wel geen auto meer, zodat het echtpaar Van der Laan nu trots de colonne Golfrijders aanvoert. Schrok Grytsje toen ze van het sjoemelschandaal hoorde? Nee, niet heel erg. Ze rijden trouwens op benzine met hun Golf 7 Business Edition van 10 december uit 2014; dat weten ze allemaal precies want ze bewaren alles van elke Golf ooit: facturen, foto’s, folders, garagerekeningen, vakantietripjes, noem maar op, dikke plakboeken houden ze bij. Grytsje en Sije zijn gewoon beroemde Golfrijders, iedereen stond weer op de stoep toen in 2014 de Golf veertig jaar bestond. Grytsje barst los, ze heeft het al aan het AD verteld en aan de Leeuwarder Courant, de Kollumer Courant, het Dagblad van het Noorden en Hart van Nederland. Als Grytsje losbarst, gaat de turbo erop en overtreft haar uitstoot van woorden alle specificaties. “Het is natuurlijk niet leuk wat er gebeurd is, maar Volkswagen voelt net als familie. Als daarin iets gebeurt wat niet helemaal goed is of waar je het niet direct mee eens bent, dan accepteer je dat. Je zet zo’n familielid niet meteen de deur uit. Wij blijven Volkswagen trouw, wij gaan niet vreemd. Wij zijn al drie keer naar Autostadt Wolfsburg (een toeristische attractie naast de Volkswagenfabriek – red.) geweest, er is voor ons maar één auto en dat is een VW Golf.”

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.