Spring naar de content

Op tv in 2016: Schansspringen, de Mol & Johnny Cash

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: ook in 2016 wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

Vierschanzen - HPTraditionele nieuwjaarssprong 
Geen nieuwjaarsdag is compleet zonder de welbekende vaste rubrieken. Het nieuwjaarsconcert in Wenen, de nieuwjaarsduik aan de Nederlandse kust, en natuurlijk de traditionele wedstrijd schansspringen in Garmisch-Partenkirchen.

Er was door sneeuwgebrek even twijfel of de wedstrijd in de Vierschanzentournee doorgang kon vinden, maar de wedstrijdjury heeft het licht op groen gezet. Nakaterend is er niets beter dan genieten van sportende mensen.

‘Skispringen Garmisch-Partenkirchen’, vrijdag 1 januari 2016 om 13.55 uur op NPO 1

Intouchables - HPHartverwarmende verzorger 
Intouchables draait om de verlamde miljonair Philippe, die in Driss een persoonlijke verzorger uit de banlieus krijgt. Na een onwennige start beginnen de twee elkaar steeds beter te leren kennen. Het duo maakt muziek samen, haalt Philippe’s Maserati vanonder een grote laag stof en gaat op zoek naar een date voor Philippe. Want waarom zou je niet kunnen genieten van het leven als je in een rolstoel zit?

Deze verfilming van het boek Le Second Souffle van miljonair Pozzi di Borgo, die bevriend raakte met zijn verzorger, werd de bioscoophit van 2011. Intouchables was ook de eerste Franse film in twintig jaar die in Nederland zo veel mensen naar de bioscoop wist te trekken.

‘Intouchables’, vrijdag 1 januari 2016 om 22.30 uur op NPO 2

Wie is de Mol? 2016 - HPOndergronds met de Mol 
Het zestiende seizoen van cultprogramma Wie is de Mol? start in de Dominicaanse Republiek in de natuurlijke habitat van degene die de boel tracht te saboteren: namelijk ondergronds. Zoals ieder jaar trekken bekende kandidaten van het programma onder leiding van presentator Art Rooijakkers met een mol in hun midden langs talloze opdrachten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kas.

Het is afwachten met welke hints de makers van het programma zullen komen. De echte fanaten zullen de eerste uitzending van zaterdagavond naderhand voor de zekerheid meerdere keren terugkijken in hun jacht naar de mol. Zij worden bijgestaan door Rick van de Westelaken en Vivienne van den Assem, die in Moltalk iedere uitzending nabeschouwen.

‘Wie is de Mol?’, zaterdag 2 januari 2015 om 20.30 uur op NPO 1 

The Eagles - HPRuziën met Eagles
In de duodocumentaire To The Limit zien we alles voorbijkomen wat The Eagles zo speciaal maakten, maar de bandleden gaan ook uitgebreid in op wat hun uit elkaar dreef. In deel één staan de succesjaren centraal, waarin de belangrijkste leden Don Henley en Glenn Frey elkaar leren kennen en hun eerste single Take it easy meteen een wereldhit werd. Maar ook aandacht voor de escapades tijdens de wereldtournees en de uiteindelijke breuk, die door Henley in To The Limit beschreven wordt als een ‘grote opluchting’.

In het tweede deel ligt de focus bij de reünie in de jaren ’90 en de gezamenlijke projecten naderhand. Al met al biedt To The Limit drie uur Eagles-materiaal en inzichten in het doen en laten van een wereldband.

‘To The Limit’, zaterdag 2 januari 2015 om 0.05 uur op NPO 3

Cash - HPThe man in black herleeft 
In deze biografische verfilming van het leven van de jonge Johnny Cash (gespeeld door Joaquin Phoenix) zien we de weg naar de top die de in 2003 overleden countryzanger heeft moeten afleggen. Phoenix levert een geweldige vertolking van ‘the man in black’ en zijn tegenspeler Reese Witherspoon speelt Cash’ liefde van zijn leven June Carter met verve.

‘Walk the Line’, zaterdag 2 januari om 21.50 op NPO 3

Onderwerpen