Spring naar de content

Om je rot te lachen die affaire van Kevin van Essen

Een speler van Telstar die twee jaar wordt geschorst wegens doping: dit moest een grap zijn. Echt iets voor de cultclub uit Velsen. Telstar neemt zichzelf niet serieus en ook dit bericht over Kevin van Essen is natuurlijk een zoveelste ludieke actie om de publiciteit te halen. Het is ook wel leuk bedacht. De 26-jarige voetballer heeft zichzelf gedrogeerd voor de loodzware uitdaging van Helmond Sport-thuis. Van Essen nam furosemide om de doping te maskeren en scoorde de openingstreffer die tot een 4-0 overwinning leidde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Auke Kok

Om je rot te lachen. Doping bij een speler die een potje voetbal voor lege tribunes in de Jupiler League niet aankan zonder hulpmiddelen. Even wat pilletjes om de zenuwen van het wel of niet innen van een wedstrijdpremie van honderd euro in bedwang te houden. Nou ja, bij een club die bijna overging tot de aanleg van blauw gras kun je alles verwachten. En iedereen kent nu de ietwat zwaarlijvige Kevin van Essen van Telstar uit IJmuiden. Nu moet gezegd dat de grap wel erg ver wordt doorgetrokken. Ook de KNVB doet mee, evenals de tuchtcommissie doping en de dopingautoriteit, en tal van kranten en sites hebben er bloedserieuze berichten aan gewijd. Ik vraag me af hoe lang de betrokkenen dit volhouden.

Free Kevin 
Het bestuur, de trainer, de supporters, iedereen in Velsen probeert de in treurnis weggezakte eredivisieclub van vroeger zo weer in de schijnwerpers te zetten. Aangezien dat al lang niet meer kan met goed voetbal gaat het met met satire, met verzinsels over doping. Er is inmiddels al een Facebookpagina Free Kevin van Essen. Kun je nagaan. Onder een foto van twee wanhopige handen om de spijlen van tralies staat: ‘Kevin van Essen, held op het middenveld van Telstar, is onschuldig. En als hij al schuldig is, dan is hij te zwaar gestraft.’


Koelkast

Typisch cult: alles zwaar aangezet. Volgens de Free Kevin van Essen Community kan een dopingtest al positief uitpakken na de inname van vervuilde vitaminetabletten. Kevin is dus dom geweest, of slordig, en aangezien hij als minimumlijder geen geld heeft voor juridisch gevechten gaat de bescheiden droom van echtgenoot en vader Van Essen twee jaar de koelkast in. Einde verhaal natuurlijk. Het woord ‘desastreus’ is al gevallen, lekker bombastisch.

Let op mijn woorden: na de winterstop doet Kevin gewoon weer mee. Want dat de KNVB zo’n arme Telstarjongen die geen advocaat kan betalen als stok gebruikt om de rest mee te slaan, dat is zo belachelijk, zo misplaatst, zo laf, dat kán gewoon niet waar zijn.

Onderwerpen