Spring naar de content

Zien dit Weekend: Flikken, Van Rossem & DAF-drama

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

zien3_hpFlikken in een nieuw jasje
Na de hitserie in Maastricht slaat Flikken zijn vleugels uit in Rotterdam. Als we de voorbeschouwingen moeten geloven wordt Flikken Rotterdam rauwer en meer gericht op de zware criminaliteit dan het Limburgse voorbeeld. Het rechercheursteam bestaat uit Cees Geel, Maartje van de Wetering, Mark van Eeuwen en Maryam Hassouni. Die laatste zei over haar auditie voor Flikken Rotterdam tegen de Volkskrant over haar medeslepen: “Het was zo bizar. We moesten steeds lachen, soms al als we elkaar alleen maar aankeken. We hebben precies dezelfde soort humor, het was te gezellig.” De serie zelf zal een stuk minder gezellig worden, maar als het net zo goed wordt als het met een Gouden Televizier-ring bekroonde voorbeeld zal Nederland weer op het puntje van zijn stoel zitten.

‘Flikken Rotterdam’, vrijdag 8 januari om 20.30 uur op NPO1

zien1Hier zijn de Van Rossems weer
De familie Van Rossem trekt voor het tweede maal het land in. Maar of ze iets veranderd zijn? We gaan in dit nieuwe seizoen weer genieten van beroepsmopperkont Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent. In de trailer van Hier zijn de Van Rossems zien we wat we Maarten een duister grap uithalen met een ijsverkoopster. Voor wie op de vrijdagavond na De Slimste Mens een extra dosis Van Rossem wilt, is er aansluitend Hier zijn de Van Rossems.

‘Hier zijn de Van Rossems’, vrijdag 8 januari om 21.15 op NPO2

DAF-drama in de woestijn
We kennen DAF van de auto’s en de befaamde trucks. De vrachtwagenbouwer is op dit moment in Nederland al decennialang marktleider als het om vrachtwagens gaat. Onder vrachtwagenchauffeurs is DAF zelfs het meest geliefde merk, is in de VARA-gids van deze week te lezen. In de jaren ’80 besluit het toenmalige bestuur van DAF om zich op ongebruikelijke wijze te meten met Peugeot. Met trucker Jan de Rooy op de voorgrond probeert DAF de hegemonie van de Franse fabrikant in de Dakar Rally aan te vallen met een bijna vliegende truck.

Met snelheden van 200 kilometer per uur sjezen de DAF-vrachtwagens van De Rooy en de andere chauffeur Theo van de Rijt door de woestijn. Tot het noodlot in 1988 toeslaat. Van de Rijt slaat over de kop met zijn truck en teamgenoot Kees van Loevezijn wordt gelanceerd uit de vrachtwagen. Van Loevezijn overleeft de crash niet en DAF trekt zich terug uit de Dakar. Andere Tijden: het drama van DAF in Dakar toont een overzicht van de Dakar Rally van 1988.

‘Andere Tijden: het drama van DAF in Dakar’, zaterdag 9 januari om 21.25 uur op NPO2

zien4_hpGriezelen in nieuwe miniserie
In de nieuwe Britse miniserie Prey wordt rechercheur Marcus Fallow van de politie van Manchester gevonden naast het levenloze lichaam van zijn vrouw. Fallow wordt direct gearresteerd en aangeklaagd. Al het bewijs wijst hem aan als dader van de brute moord. Zijn wereld stort in, maar Fallow weet te ontsnappen en duikt het criminele circuit van Manchester in op zoek naar de waarheid.

Hoofdrolspeler John Simm werd bekroond voor zijn rol in Prey en de miniserie van drie afleveringen werd ook genomineerd in de categorie miniseries bij de BAFTA’S, de Britse Film & Televisie awards.

‘Prey’, zaterdag 9 januari om 22.35 uur op NPO2

zien2De natuur in als ontsnapping
In de Noorse film Out of Nature is 35-jarige hoofdpersonage Martin klaar met zijn burgerlijke bestaan vol eerstewereldproblematiek dat hij besluit de wilde natuur in te trekken. Hij vlucht voor zijn beklemmende gezin en mislukte carrière. Tot zover het clichéverhaal, want Out of Nature zit goed in elkaar en is, als we onze recensent Nico van den Berg mogen geloven, ‘een fijne, aan te raden komedie waar de regisseurs in Scandinavië het patent op lijken te hebben’.

‘Out of Nature’ is nu te zien in de bioscoop.