Spring naar de content

De beste stukken van deze week

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

gazzaHP_klein

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hij was gewaarschuwd, en toch ging Paul Gascoigne kapot
Kijkend naar de documentaire over zijn leven werd Rick Stet aangegrepen door het leed van Paul Gascoigne. De voetballer die het hart van de Engelse fans veroverde tijdens het WK van 1990, verloor zichzelf – onder de druk van de rioolpers – aan drank en drugs. ‘Natuurlijk waren er dagen dat het gezellig was om te drinken, als het met mates was. Maar vaak was ik alleen, dan was het donker en depressief.’

2A_klein

Black Friday: de fotoserie over Parijs die u nog niet zag
‘Ik stond op het punt om vanaf een bar in Rue de Temple in het tiende arrondissement van Parijs de metro naar huis te nemen om wat te eten,’ schrijft fotograaf Souhayl A op zijn website. In zijn reportage Paris: Black Friday and the Day After is te zien hoe hij op die bewuste vrijdagavond in het epicentrum van de terreur zijn fototoestel trok. Het levert een prachtige serie beelden op, die u moet hebben gezien.

2016-01-06 07:42:31 A woman looks at the special commemorative edition of French satirical newspaper Charlie Hebdo at a newsstand in Paris, on January 6, 2015, to mark the one-year anniversary of the jihadist attack that claimed the lives of 12 people, including three of its best-known cartoonists. True to form, the cover is unabashedly provocative, featuring a Kalashnikov-toting God figure wearing a blood-stained white robe, under the headline: "One year on: The killer is still at large." / AFP / JACQUES DEMARTHON

Wat u kunt lezen in de numéro spécial van Charlie Hebdo
Een jaar geleden viel de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo ten prooi aan jihadisten. Een dag voor de herdenking verscheen een speciale editie van het blad, waarin de dag des onheils geheel in stijl wordt gereconstrueerd. Jan van der Molen las de numéro spécial en geeft antwoord op de vraag: gedenkt de redactie de slachtoffers van de aanslag, of slaan ze keihard terug?

rutte_hp_klein

De ontzichtbaarheidsmantel van Mark Rutte
Na Jan-Peter Balkenende was Mark Rutte een verademing, maar ook het imago van de huidige minister-president is flink gedeukt. Edwin van Sas over de problemen van Rutte: ‘Als het erom gaat geeft hij te laat of helemaal niet thuis. Toont hij zich hooguit een manager, maar geen leider. De man die beweerde dat ‘visie is als de olifant die het uitzicht belemmert’ trekt op het moment dat leiderschap verwacht wordt zijn onzichtbaarheidsmantel aan.’

eefjedevisserklein_HP

Zelfportret Eefje de Visser: ‘Paddo’s brengen me weer terug naar mijn kindertijd’
Eefje de Visser presenteert deze week haar derde album: Nachtlicht. Namens HP/De Tijd onderwierp Nick Muller de veelvuldig bejubelde singer-songwriter aan een Zelfportret. “Het is jammer dat er zo’n taboe rust op bepaalde drugs, en dat er zoveel vooroordelen zijn over het gebruik van drugs, omdat het gebruik van bepaalde drugs ook iets spiritueels kan hebben.”