Spring naar de content

Moszkowicz en VNL: wie verlaat wie?

Bram Moszkowicz is geen lijsttrekker meer van Voor Nederland (VNL), dat heeft de politieke partij laten weten. Maar wie nam afscheid van wie? VNL zegt in een persverklaring afscheiden te hebben genomen van haar lijsttrekker, Moszkowicz zegt te zijn opgestapt. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

“Ik laat me niet gebruiken als een trekpop,” zegt de voormalige advocaat tegen Elsevier. “Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald.” De oud-advocaat werd in april vorig jaar gepresenteerd als voorman van de partij. Na het aantreden van Moszkowicz als lijsttrekker steeg de partij licht in de peilingen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Bovenstaande mededeling volgt op een interview in Elsevier met partijvoorzitter Laurence Stassen, bestuurslid Johan Driessen en Tweede Kamerlid Joram van Klaveren. Daarin zegden zij het vertrouwen in Moszkowicz op. Het persbericht van VNL stelt: “Na overleg bleek dat het bestuur en de heer Moszkowicz andere verwachtingen hebben ten aanzien van de invulling van het lijsttrekkerschap. Het bestuur stelt vast dat de heer Moszkowicz te mat bleef in het zich eigen maken van de dossiers en het in de breedste zin uitdragen van de VNL-boodschap van lage belastingen, minder immigratie, minder EU en meer veiligheid.”

Volgens VNL-voorzitter Stassen was er van de uitgesproken toewijding aan de politiek niet voldoende terug te zien. Maar: “Wij wensen de heer Moszkowicz verder alle goeds.”

Joram van Klaveren neemt het partijleiderschap over, in ieder geval tot de nieuwe ledenvergadering in februari.

 

Onderwerpen