Spring naar de content

Film- en toneelacteur Alan Rickman (69) overleden

Alan Rickman, een van de meest bejubelde Britse film- en toneelacteurs. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Zijn dood werd bevestigd door zijn familie op donderdag. Rickman leed aan kanker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Alan Rickman werd bij het grote publiek bekend door zijn rollen in Die Hard, Robin Hood, Love Actually, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en de vertolking van Severus Snape in de achtdelige Harry Potter-filmreeks.

Rickman begon zijn acteercarrière als onderdeel van verschillende toneelgezelschappen. In 1978 speelde hij bij de Britse Court Drama Group. Hij verscheen onder meer in Romeo and Juliet en A View from the Bridge.

Nog te zien
Rickman groeide vorige eeuw uit tot een grote naam in de Britse filmindustrie, en daarbuiten. Hij won echter nooit een Oscar. Een Golden Globe, Emmy en BAFTA Award wist hij wel binnen te halen. The Guardian gaf hem een eervolle vermelding op de lijst van acteurs die nog nooit een Oscar-nominatie ontvingen.

Rickman zal nog deel uitmaken van twee films, die dit jaar zullen verschijnen: Eye in the Sky, een thriller over drone-oorlogen, en in Alice Through the Looking Glass, waarin hij zijn stem verleende voor Absolem the Caterpillar. Rickmans koude stemgeluid is altijd als kenmerkend beschouwd.

Alan Rickman overleed in Londen op 69-jarige leeftijd.